Jūros lygis ne kartą kilo ir leidosi per paskutinius 2 500 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Metanabol 2010-02-12 00:04
po truputį išplaukia propagandos į viešumą, iš kurių jau yra padaryti dideli milijardai...
immortallt 2010-02-12 03:24
Metanabol ir kas tuos milijardus pasidare ? Ir ka laikai propaganda ? Kad zmones per 100 metu sudegino iskastinio kuro daugiau nei puse atsargu, o tie resursai formavosi simtus tukstanciu metu, taip pat tie resursai yra anglies sankaupos, kurios buvo islaisvintos? Dar paneik, kad CO2 gerai sulaiko siluma.
Anupras69 2010-02-12 11:39
Problema yra ne globalus atsilimas ar atsalimas, ledynu tirpimas, saules aktyvumas, ar juros lygio kilimas. Problema yra atmosferos uzterstumas, misku kirtimas, per didele zmonijos populiacija, neatsinaujinanciu resursu eikvojimas (galbut termobranduolines elektrines ir pakeis nafta energetikos srityje, bet is ko gaminsim plastikus , gumas, trasas ir kt), nesuvokiamo dydzio siukslinimas ir kt.
immortallt 2010-02-12 13:18
Plastikus galima pakeisti organinem medziagom, bet kol kas jos brangesnes nei sintetines. Populiacija kaip ir balansuojas po truputi, tik va rytuose padetis prastesne... Trasas irgi galima pakeisti organinemis + kuo toliau, tuo daugiau praktikuojama netradicine ukininkyste, kai neauginamos tos pacios kulturos ir taip leidziama atsistatyti kuriu nors medziagu balansui, sumazinant trasu poreiki. Manau, su ateitimi rasim problemu sprendimus, tik reikia tai stumti, reikia, kad vartotojai pareikstu nora, nes verslas tik pildo vartotoju norus.
Tir4elis 2010-02-17 13:18
Na ne vien pildo, bet ir stengiasi formuot taip, kad mažiau sąnaudų būtu arba pirktu tai kas jiems patogiau. Bet jei vartotojai užsispiria, va tada jau būna kokybinis šuolis "į ten kur reikia" . Geriau jau greičiau tas tikras šiukšlinimosi mažinimas ateitų, nes kol kas vis dar per daug gerų dalykų imitacijos visur..