[Žinios trumpai] Saulės sistemoje pastebėtas vaiduokliškas švytėjimas: niekas negali to paaiškinti  ()

Mokslininkai išanalizavo tūkstančius „Hubble" kosminio teleskopo vaizdų ir atliko įvairius mokslinius matavimus, siekdami patvirtinti išvadą, kad Saulės sistemoje tikrai yra paslaptingos šviesos perteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „ScienceAlert".

Iš tikrųjų tai nėra tiek daug, bet vis tiek daugiau nei turėtų būti, todėl mokslininkai šį reiškinį pavadino „vaiduoklio šviesa". Nei žvaigždės, nei galaktikos, nei mūsų sistemą supančios dulkės negali būti šio švytėjimo šaltiniai. Kol kas mokslininkai negali paaiškinti tokio reiškinio, tačiau turi keletą versijų.

Visatoje šviesą skleidžia žvaigždės, galaktikos, planetos ir net dulkės bei dujos. Tačiau vis dar yra daug šviesos šaltinių, kurių astronomai neatrado.

„Mūsų analizė rodo, kad yra kažkas, galbūt kažkoks dulkių komponentas, kuris yra arčiau nei „New Horizons" išmatuotas atstumas. Ši papildoma šviesa sklinda iš Saulės sistemos", - sakė Timas Carletonas iš Arizonos valstijos universiteto.

 

Pavyzdžiui, erdvėlaivis „Voyager 1" aptiko labai stiprų radiacijos srautą, sklindantį iš galaktikos centro, tačiau kol kas nežinoma, kas yra jo šaltinis. O erdvėlaivis „New Horizons" užfiksavo didelį kosminį optinį foną Saulės sistemos pakraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()