Paskelbtas neįtikėtinas video, ką daro baltoji meška ant itin plono ledo: to nesugalvotų net daugelis žmonių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-12-19 23:51
Jos "išmano fiziką" su viena sąlyga, kad visos baltosios meškos kurios taip nedarė dažniau nepaliko savo palikuonių, nes tiesiog nuskendo negalėdamos išlipti ant plono lūžusio ledo. Jų gyvenamoj aplinkoj daug visokio storio ledo tai esminiai išgyvenimo instinktai susiformave natūralios atrankos būdu ir įrašyti kaip instinktai. Kita vertus žinduoliai nėra kvaili, o kai kurie ir gana protingi, net neskaitant žmonių. Kitaip sakant "išmintis" atsirado dėl "brute force" metodo, bandymų ir kalidų būdu, tik klaidos jų atveju kartais baigdavosi tragiškai, net jei jos ir geros plaukikės.
vyt 2022-12-20 07:42
iš kur tu žinai kaip būdavo? turi įrodymų jog meškos ištiesų nuskęsdavo ?
mindaugas.vaitiekūnas 2022-12-20 07:56
Nebūtina nuskęsti, kad prisivengtum ledinio vandens. Bet irgi esu tos nuomonės, kad tas "fizikos išmanymas" (straipsnio antraštė jau pakeista) yra dėmesio atkreipimas į "kaip saugiau".
immortallt 2022-12-20 09:31
Ne natūrali atranka suveikė, t.y. ne nuskendo, ypač kai jos pačios neria į vandenį, kai medžioja. O tiesiog energijos taupymas. Jei gali daryti patogiau, ir darai patogiau. Ir spėčiau ne įgimta, o išmokta.
vyt 2022-12-20 09:46
Na taip, aš manau čia viena meška išmoko ir visos kitos pradėjo kopijuoti tą mešką. Pvz. Meška įlūžo. Užuot bandydama lipt ant plono ledo, ji apsisuko ir grįžo į pradinį tašką. Kol pagaliau daėjo jog įmanoma daryti taip, kaip daro dabar. Užtenka 0 žuvusių meškų ir reikalinga viena meška kuriai kažkaip tai daėjo šitas variantas, ko pasekoje, šis išmokimas paplito kopijavimo būdu. Viskas, 0 atrankos. Tiesiog išmokimas ir elgesio kopijavimas.
bahuriux 2022-12-20 12:17
Įlūžus dėl savo masės, ant plono ledo vidury vandens telkinio nebeina išlipti ant eketės krašto jokiam žinduoliui, nes lūžta plono ledo kraštai, kad ir koks stiprus gyvūnas bebūtu. Pas mus laukiniai žvėrys kurie neišmano fizikos taip dažnai galą gauna, ypač briedžiai ir panašiai. Vien tik dėl hipotermijos gali taip mirti. Žmogus gali mirti dėl hipotermijos net ir gana šiltam vandenyje https://www.engineeringtoolbox.com/surv ... _1567.html gyvūnai gal atsparesni, bet fizika ir juos įveiks. Dėl instinkto vs išmokimo, mano šuo kol buvo mažas nemokėjo loti ir man tas labai patiko, dėja išmokino kiti šunys. Tai čia kaip ir argumentas, nes šunų protėviai vilkai neloja. Bet užtai instinktyviai moka "balsuoti" nusičiaudėjant kaip ir visi vilkai savo gaujoj. Kai nori į lauką, ar namie kažkoks sujudimas ir nusimato kelionė su mašina pradeda "balsuoti" UŽ ėjimą pasivaikščioti, arba kelione mašina. Dar kaukia miegodamas ir atsiliepia į policijos sirenas kauksmais visa gerkle, kas žinoma užknisa, bet čia irgi instinktai. Dar ir šunų niekas nemokina prieš kakojant pasisukinėti aplink, čia instinktas, kad apsižvalgytu ar nėra gyvačių.
Po0 2022-12-20 13:50
Pirma, visiška nesąmonė, kad jokiam žinduoliui neina išlipti... Antra, briedžiai kanopiniai... Trečia, lūžta plono ledo kraštai užtat neina išlipti – tai kaip, pirmoje vietoje žinduolis ten atsiranda?! Apibendrinant, meškos turi nagus kurie padeda užsiropšti ant lyties. Taip plonas ledas lūžta, tačiau takas kurio atėjo, juk atlaikė, gali juk grįžti atgal. Kas liečia hipotermiją – jei meškos taip greita,i kaip bekailiai žmonės, sušaltų ir nuskęstu, nei jos toje aplinkoje išliktų nei gyventų.
vyt 2022-12-20 14:21
Yra Ledo žmogus Wim Hoff kuris maudosi arktyje ir nepatiria hipotermijos. https://www.youtube.com/watch?v=XUQwFZ_xFdM Na bet čia nėra pagrindinė esmė. Esmė yra tame jog žmogaus ir meškos prilyginti vienas kitam, nereikėtų.
bahuriux 2022-12-20 20:59
Nu tai lūžta kraštai daug lengviau, todėl jei telkinys didelis lūžinėsi kol prarasi jėgas. O kol plonas ledas nepažeistas laiko kelis kartus geriau nei atskiles kraštas. Matosi kad nelabai matėt gelbėjimo operacijas per teliką, tiek žmonių tiek gyvūnų.