[Žinios trumpai] Suomija išmetė į šiukšlių dėžę Macrono pasiūlymą - paminėta ir Lietuva

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-12-21 16:42
Hagos tribunolas galbūt suteiks malonę? Tikiuosi kad ne. Tik priminsiu kad Rusija jau paskelbta terorizmą remiančia šalimi, o kaikurios šalys tiesiai šviesiai pripažino kaip teroristinę šalį. Ir tik pyst Pilypas iš kanapių išlindes pareiškė kad teroristams reikia garantuoti saugumą. Kaip kilnu ne tas žodis.
mixed 2022-12-21 18:46
taigi 90desimtais jau garntavo ukrainai sauguma ir ka dabar turim? Tas ju myzimas i triusus prives prie rimtesniu padariniu, ypac kai priesas mato kaip nenori niekas rimtai kariauti, ir gli sau leisti po truputi valgyti visus aplinkinius..
Benediktas 2022-12-21 19:34
O tu bent parėmei Ukrainą finansiškai?
donatasv 2022-12-22 08:18
Jau naujas būdas apkaltint putino palaikymu? Neremi ukrainos finansiškai, vadinasi palaikai putkiną?
Benediktas 2022-12-22 08:32
Kur aš, donataiv, rašau, kad jei neremia Ukrainos tai mixed palaiko Putiną - čia jau pats prikuri. Mixed kaltina, kad vakarai per mažai padeda Ukrainai, tai man įdomu, ar jis pats bent finansiškai prisidėjo.
sub 2022-12-22 09:13
Nzn kur Benekditai įžvelgi mixed komentare kaltinimus vakarams? Jis teisybę parašė, kad vakarai, ypač Europos didžiūjų šalių myžimas į kelnes ir garantijų Rusijai siūlymas, prives prie rimtesnių padarinių. Kaip ši diskusija susijusi su parama Urkainai? Parama, bet kokia parama, yra kiekvieno asmeninis reikalas. Kodėl tau nepradėjus su šiuo klausimu nuo aukščiausių visuomenės sluoksnių?
Benediktas 2022-12-22 09:32
Taip vakarai, nepadaro viską, ką galėtų ir didelia dalimi patys kalti, kad Rusija užpuolė Ukrainą. Mixed raso, kad garantavo Budapesto memuradumu Ukrainai sauguma - tai Rusija irgi garantavo. O ką turėjo tada vasario 24d. Amerika uzskrist su lektuvais ir sunaikint Rusiją? Kaip jis isivaizduoja garantavimą? Ir kai kaltina zmogus kitus, tai norisi pklausti ar pats zmogus prisideda kazkuo, kad ukrainieciams butu lengviau kare. Ginklais vakarai padeda, visada norisi, kad dar labiau padetu.
kestutisz 2022-12-22 10:03
Na, taip deja sakyt negalima, bo taip sudegs Anūkas Nr,1 kuris savo interviu išsisukinėjo nuo klausimo kaip konkrečiai remia asmeniškai :)
kestutisz 2022-12-22 10:08
O čia kaip tik yra labai įdomus klausimas - kas tada yra garantija? Realia vienintelė grėsmė regione ir buvo Rusija. Na, gal dar tarkim Turkija jei užsinorėtų patys Krymo ir ten kokios Odesos (na ten tiurkų žemės labiau, nei slavų), bet čia tokia nykstamai maža grėsmė. Ir ru yra dar ir JTO veto teisę turintis narys, tad net ta orgranizacija negali padėti. Gerai aišku, remia ginklais, bet prieš tai turi atsilaikyti, kitaip sulauksi tik "griežto susirūpinimo" jau po fakto. Ždž nesuprantu aš politikos toje vietoje ir ypač "garantijų".
Benediktas 2022-12-22 10:33
Nu ok, jei jau kalbam apie garantijas, kurias Budapeste pasirase trys JTO šalys ir viena is ju, turinti branduolinius ginklus - pati užpuolė - ką vakarai geriau galėjo padaryt? Pamąstykim, juk turim galvas ant pečių. Gaunasi, kad reikejo nepasirasyti ir palikti Ukrainai branduolinius ginklus - butų geresnis variantas. Bet kalbekime apie faktus - memurandumas buvo pasirasytas, branduoliniai ginklai perduoti Rusijai, ka vakarai turi daryti kitaip? mixed piktinasi, o savo variantų nepateikia - kaip turetu atrodyti geresnis sprendimas. Ar cia tas variantas, kai man niekas nepatinka kas vyksta ir noriu, kad viska kazkas sutvarkytu stebuklingai, o pats neturiu variantu?
kestutisz 2022-12-22 11:11
Turiu trečią variantą ir jis niekuom nesiskiria nuo realaus gyvenimo/darbo - dabar va pasirašom kažką, o galvosim po to. Ir tas "po to" ėmė ir atėjo, kaip ir visos įprasto darbinės problemos. Ir tik visokia už valdiškus pinigus propaganda iškelia tuos pasirašančius žmones kaip aukščiau kitų, kaip kažkokius ten geriau matančius, gudresnius, etc. Nors taip nėra, niekada nebuvo ir niekada nebus. Visur ta pati prastoji Agile implementacija.
Benediktas 2022-12-22 11:25
As kaip tik manau, kad siuo metu vakarai elgiasi optimaliai gerai. Tai kokie tie geresni variantai? Ar mes norime kalbeti vis dar apie praeiti?
sub 2022-12-22 13:28
Nzn, gal skirtingai supratom jo nuomonę. Taip Rusija davė saugumo garantijas Ukrainai, mainais į branduolinius ginklus, ir visi puikiai matom kaip suveikė tos vadinamos Rusų garantijos, t.y. 0 garantijų, gavosi atvirkščiai kad garantijos su minuso ženklu. Nzn kiek tam jobanui makaronui rusai moka, bet jis jau užknisa su tuo lizinimu Rusijai, tai pastovūs skambučiai, tai saugumo garantijos, tai dar ką sugalvos. Pralošė fulę, tegul sau ramiai tyliai būna ir toliau remia Ukrainą tiek kiek gali.
Benediktas 2022-12-22 13:39
Makronas nėra visi vakarai. Makronas dabar - išimtis, ir tai Prancūzija irgi remia Ukrainą ginklais, humanitariškai ir pinigais. Aš tiesiog norėjau sužinoti ar mixed nors kažkuo padeda Ukrainai ar tik visada kritikuoja vakarus, kad jie neryžtingi ir nesubombarduoja Rusijos greitai apgindami Ukrainą.
sub 2022-12-22 13:51
Dabar niekas neatsakys, koks būtų geresnis variantas šiai dienai. Turbūt geriausiai būtų kad visos šalys turėtų tokių ginklų ir tada galėtų vieną kitai grąsint dėl sprigtelėjimo pirštais. Buvo kaip buvo, yra kaip yra. Blogai yra, kad kažkuris iš vakarų šalių atstovų dar sugeba sugalvot, kad Rusijai kažkokias garantijas suteikt. Tai apie tai yra diskusija, kad tai absurdiška. Makaronas slidus, kaip ir Erdoganas. Mixed neturi pateikt jokių geresnių spręndimų. Pats geriausias sprendimas, visokeriopa pagalba Ukrainai ir Ukraina atsiims kas yra jos. Ką mes eiliniai žmogeliai galim sutvarkyti geopolitikoje? Kokie dar variantai?
sub 2022-12-22 13:57
Remia - labai gerai. Bet tokie Makrono pareiškimai, kad gal pagalvokime kaip suteikti Rusijai saugumo garantijas, biški įveda chaosėlio Europoje, neprideda pasitikėjimo vienas kitu, kas Rusijai labai puiku. Man iš vis keista iš kur dar jie randa simpatijos Rusijai, gal per mažai vaizdelių iš Ukrainos mato.
Benediktas 2022-12-22 13:58
Taip rusai paprastai kalba. Mes sutvarkyti negalime geopolitikos, bet galime mąstyti apie įvairius variantus, sugalvoti savo. Suprantu - tam yra diskusija. Ar negalima apie tai kalbėti? Kritikuot galima, o pačiam kažką geresnio sugalvoti? Arba jei manai, kad tai geriausias variantas, tai gam tada kritikuot? O jei kritikuoji, tai reiškia mintyse turi, variantai kaip kitaip reikia elgtis - tai parašyk jį. Ar mes jau tokie neįgalųs, kad mąstymo funkciją atiduodam tik politikams? Ir man Makronas nepatinka - bet Makronas tik vienas zmogus.
immortallt 2022-12-22 14:04
Ką gali eiliniai žmogeliai geopolitikoje? Balsuoji per rinkimus, per protesto akcijas darai spaudimą lyderiams, per savo vartotojo krepšelį irgi turi įtaką geopolitikai, pvz. atsisakyti visų tiesioginių ruskių produktų, sumažinti savo energijos, ypač degalų ir dujų sąnaudas. Net jei tai nėra perkama iš rusų, šių produktų paklausa didina jiems kainą kitose rinkose vis tiek. Gali tiesiogiai ir netiesiogiai remti Ukrainą natūra ar finansiniu indėliu. Daryti galima daug ką, nieko eilinis žmogelis negali padaryti tada, kada realiai jam nerūpi ir jis tingi.
Dannas3 2022-12-22 15:56
Pabusiu belnio advokatas, bet macronas elgesys yra ir vidinei auditorijai skirtas. Nlb varliams ir idomus tas karas, tai gal jiems ir patinka, kad ju vadukas bando but mediatorius. Mes iprate i viska ziureti per savo interesu prizme, tad daznai kitoks elegesys atrodo nepriimtinas, nors kitiems tai gali atrodyti visiskai ok.