[Žinios trumpai] „Tai triumfas ir labai retas reiškinys JAV istorijoje“: skelbiama, kas nutiko Kongrese per Zelenskio vizitą (Video)  ()

„JAV Kongresas pasveikino Zelenskį stovėdamas. Be jokios abejonės, tai yra triumfas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visą pasaulį apskriejo foto ir vaizdo įrašai apie tai, kaip Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis buvo sutiktas JAV Kongrese Vašingtone.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis savo darbo kelionės metu atvyko į JAV Kongresą, kur jį labai šiltai pasveikino Amerikos politikai, taip pat ukrainiečių diasporos atstovai. Daugelis kongresmenų ir senatorių stengėsi asmeniškai paspausti ranką Ukrainos lyderiui einant per salę. Salėje girdėjosi sveikinimai: „Šlovė Ukrainai!“

Šalia Kongreso pakylos Zelenskį pasveikino Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi, taip pat JAV viceprezidentė Kamala Harris.

Pasveikinęs Amerikos partnerius, Volodymyras Zelenskis pasakė kalbą. Jau pačioje kalbos pradžioje jis pabrėžė, kad salėje jam skambėję plojimai skirti visiems drąsiems Ukrainos žmonėms.

 

Verta pažymėti, kad Amerika per visą savo istoriją retai rengia tokį priėmimą Kongrese.

„JAV Kongresas pasveikino Zelenskį stovėdamas. Be jokios abejonės, tai yra triumfas. Ukrainai ir Rusijai buvo parodytos tikrosios vietos: Ukraina yra šlovės viršūnėje, Rusija yra Putino lagamine“, – sakė žinomas publicistas Aleksandras Nevzorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(257)
(5)
(252)

Komentarai ()