Situacija kaista didžiuliais tempais: Moldovoje politikai siūlo demilitarizuoti Padniestrę kartu su Ukraina ir NATO  ()

Moldovos prezidentės Maios Sandu proeuropietiškos centro dešiniųjų partijos „Veiksmas ir solidarumas“ narys Oazu Nantojus teigė, kad Padniestrės konfliktas turėtų būti išspręstas nedalyvaujant vadinamajai Tiraspolio valdžiai. Regionas turi būti demilitarizuojamas kartu su Ukraina ir NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-25 Situacija kaista didžiuliais tempais: Moldovoje politikai siūlo demilitarizuoti Padniestrę kartu su Ukraina ir NATO  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Nantojaus, šis režimas neturi teisės egzistuoti. Tokį pareiškimą jis padarė gruodžio 23 d. per „TVR Moldova“.

Nantojus nemano, kad „vadinamasis Padniestrės konfliktas turėtų būti sprendžiamas remiantis dialogu su Tiraspoliu“.

„Ne. Kišiniovas kartu su savo partneriais turi sukurti veiksmų planą ir padėti jį ant derybų stalo. Tai ne derybų žaidimas, nes šis režimas neturi teisės egzistuoti“, – kalbėjo Nantojus.

Jis pridūrė, kad konflikto sprendimas būtų taikus tik todėl, kad Padniestrė dabar yra labai sunkioje padėtyje. Atskirai reikėtų spręsti regiono demilitarizavimo klausimus.

„Ir, žinoma, šiuo atveju reikia koordinuotų veiksmų su Ukraina ir NATO. Nes mes nebūsime nuoširdūs, jei pradėsime kalbėti apie šalies reintegraciją neturėdami konkretaus plano dėl visiškos šios teritorijos demilitarizavimo“, – sakė jis.

 

Partija „Veiksmas ir solidarumas“ vėliau pastebėjo, kad Nantojaus žodžiai su ja nebuvo derinami.

„Dėl pono Oazu Nantojaus teiginių su partija nebuvo susitarta. Kišiniovas pasiryžęs siekti šalies reintegracijos pasitelkdamas diplomatiją ir dialogą“, – rašoma pranešime spaudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()