[Žinios trumpai] Atskleidė paslaptį, kieno pusę iš tikro palaiko Kinija (Video)  ()

Politologas Ruslanas Bortnikas teigė, kad Kiniją reikia analizuoti ne pagal žodžius, o veiksmus, o pastarieji, deja, kalba apie jos aiškią prorusišką poziciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rytai yra subtilus dalykas, o jei analizuojame Kinijos lyderio Xi Jinpingo kalbą, kartais nesugebame suprasti antrosios, trečiosios, ketvirtosios ir penktosios jo žodžiams būdingų reikšmių. Kiniją reikia analizuoti pagal veiksmus.

Tokią nuomonę interviu Ingai Mezeriai išsakė politologas, Ukrainos politikos instituto direktorius Ruslanas Bortnikas.

 

Deja, Kinijos veiksmai rodo aiškią prorusišką poziciją. „Matome karines pratybas su Rusijos Federacija, matome ideologinę sinchronizaciją, matome prekybos augimą ir spartų, bent 30–40 proc., todėl atrodo, kad Kinijos vadovybė Rusiją vis dar laiko savo partnere. Ir savo veiksmus vertina kaip teisingus ar naudingus sau", – aiškino politikos ekspertas.

Kartu politologas pridūrė, kad Kinija vis dar stengiasi neprisiimti Rusijos Federacijos toksiškumo ir formaliai atsiriboja nuo savo užsienio politikos.

„Bendrieji ideologiniai dokumentai apie kovą su vienpoliu pasauliu yra tik kinų žaidimas. Šiandien karas Ukrainoje Kinijai atneša daugiau naudos, nei sukuria problemų", – sakė R. Bortnikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(10)
(32)

Komentarai ()