[Žinios trumpai] Prigožinas įvardijo priežastį, dėl kurios rusai negali užimti Bachmuto  (1)

Jevgenijus Prigožinas išsiaiškino, kodėl jo samdiniai negali užimti Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas išsiaiškino, kodėl jo samdiniai negali užimti Bachmuto Donecko srityje. Anot jo, dėl visko kaltos Ukrainos ginkluotosios pajėgos, suorganizavusios mažiausiai penkis šimtus gynybos linijų.

Komentare propagandinei „RIA Novosti“ Prigožinas pripažino, kad „vagneriečiai“ kartais ištisas dienas kovoja dėl kiekvieno namo Bachmute. Tačiau bandymai užimti miestą apgailėtinai žlunga jau kelis mėnesius.

„Wagner“ vadas supranta, kad samdinių tikrai bus paklausta, kodėl Bachmutas dar nepaimtas, todėl visą kaltę prisiima sau. Beje, jo pasiteisinimai nebuvo labai įtikinami.

„Artemivskas (Bachmutas - UNIAN) tai tvirtovė kiekviename name. Kartais vaikinai kovoja už kiekvieną namą ilgiau nei vieną dieną, kartais savaites dėl vieno namo. Paėmė vieną namą, paėmė antrą namą. Kas tai yra pralaužti gynybą? Aš jums pasakysiu, ką reiškia „pralaužti gynybą“. Šiandien jie paėmė vieną namą, pralaužė gynybą, o už šio namo yra kitas namas - kita gynyba. Tiesa? Susidaro ištisos gynybos linijos.  Kiek gynybos linijų yra Artemivske? Tikriausiai, nesuklysiu, jei pasakysiu 500. Kas 10 metrų yra gynybos linija“, – sakė Prigožinas, o jo samdiniai klusniai linksėjo galvomis.

 

„Vagneriečiai“ pridūrė, kad jiems trūksta šarvuočių ir amunicijos. Tačiau jų komentarai buvo trumpi, tikriausiai, kad nepasakytų per daug.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(5)
(81)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: