Andrejus Gaidamavičius. Biologinės įvairovės apsauga: ar iš tiesų tai kam nors rūpi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

qriuqriu 2010-02-23 21:43
dekui us straipsni
vienetas 2010-02-23 22:03
Beveik asara isspaude Jau kuri laika mastau kuo, bent kazkiek, galeciau prisideti prie gamtos tausojimo/saugojimo/gelbejimo. Ne, ne globaliu mastu, kiek kukliau, kokiam tai savos bendruomenes lygyje... Tikiuosi isgirst kokiu nors naudingu patarimu
Talkatif 2010-02-23 22:48
Algirdas Mykolas dabar moka kainą už savo gyvenimą. Kadangi turi lėšų tokiom sąlygom gyvenimą dar prasitęst, tai tuo pačiu prasiilgins ir savo agoniją. Dievai visada nepalieka skolon. Jei ne tau pačiam sąskaitą įteiks, tai tavo vaikai ar anūkai susimokės.
Ugnele 2010-02-23 22:50
Taaaip... butent mano studiju programos komponentas. Labai gaila, bet visos konvencijos, o ju yra daug, suteikia laisve net savo sudaryme - naudojami zodziai neipareigoja, bet pataria, rekomenduoja ir nieko daugiau. O realiai vienas del biologines ivairoves nieko nepadarysi, nebent gali eit naminiu gyvuneliam padet, arba pamaitint laukinuku miskuose... visgi, pagalba.
Kestytis 2010-02-23 23:40
Gamtoje yra savireguliacija. Žmones niokos gamtą, gamta veliau niokos žmones. Apmažins truputuka liaudies ir vėl bus harmonija.
Azuolas 2010-02-23 23:47
1. O kiek miškų yra pasodinama? (Bent jau Lietuvoje ir JAV, tai daugiau, nei iškertama ir šių valstybių nei dabar. 4. Nervai nelaiko toliau skaityti straipsnio. Myliu ir aš gyvūnus, bet kokio velnio reikia skleisti erezijas apie "blogajį žmogų"?
Talkatif 2010-02-23 23:58
O ką, netiesa? Šiandien dauguma toliau savo šiknos nemato. Nereikia net gyvūnų. Iki mums dabar kaip iki kosmoso. Brolis broliui dabar priešas.
Azuolas 2010-02-24 00:08
Netiesa. Visi taip rūpinasi ekologija, nes dabar yra labai populiarus dalykas. Rūpinasi ekologija net tie, kurie nesupranta ką šis žodis reiškia pasirašo net už vandens draudimą http://www.youtube.com/watch?v=yi3erdgV ... r_embedded ir tokiais žmonėmis labai gražiai naudojasi tie, kas nori parduoti prekes 4-gubą kainą, bet su žaliom etiketėm. Šis straipsnis puikus viso to pavyzdys - daug "už širdies stveriančių", tačiau klaidingų "faktų", daug dezinformacijos ir viso to tikslas yra emociškai (būtent per jausmus, o ne protą) paveikti žmones.
gedas 2010-02-24 01:41
nepirk celofaninių maišelių (eik į parduotuvę su kuprine ar medžiaginiu maišeliu). Kai perki Maximos maišelį, reklamuoji maximą už savo paties pinigus. Taupyk vandenį, elektrą ir dujas. (proto ribose) Stenkis nedidinti sąvartynų pirkdamas tokius produktus, kurie turi mažiau įpakavimų. Nepirk vandens pilstytuose buteliuose, nes jie nėra ekologiški aplinkai, nes reikalauja labai daug energijos, kuri iššvaistoma. Rūšiuok šiukšles. (bent jau atskirk plastiką ir popierių, kas neatima daug pastangų) tokiu būdu iš gyvulio su aukštu IQ (kitaip vadinamo moderniu vartotoju) tapsi žmogus ir prisidėsi prie žemės / gyvosios gamtos išsaugojimo.
Talkatif 2010-02-24 08:46
Daug visuomenės žinai, į kurios protą būtų galima prisibelst? :D Žmonės visada buvo valdomi per emocijas. Kodėl ekologai turėtų keisti žaidimo taisykles? Apie šiuo metu ištikusią krizę ne vienas bandė perspėt gal net prieš penkerius metus iki jai ištinkant, paprotint. Ir kas iš protinimo išėjo? :D O dėl straipsnio, tai čia žmogaus, dėjusio pastangas ir kai kuo nusivylusio, emocionali nuomonė ir pastebėjimai. Nieko jis parduot nenori. Kad visiems ta ekologija rūpi, tai toli gražu dar. Daugų daugiausia kokiem penkiem visuomenės procentam. Daug labai jau primeluota? Kas, kad dėl žmogaus veiklos ekologinės suardytos? Kad šito nepastebėti ir nesuprast, tai galvoj manų košę reik turėt.
HardAxe 2010-02-24 10:54
Lesykla, inkilu kėlimas.
Azuolas 2010-02-24 12:52
Parašiau šioje temoje anksčiau labiausiai užkliuvusius teiginius.
Satnamlivas 2010-02-24 14:55
Gal šiame straipsnyje ir yra dezinformacijos, bet kas turi laiko ir noro, paieškokit "National Geographic" dviejų pastarųjų numerių. Viename iš jų yra straipsnis apie pasaulinę prekybą gyvūnais ir jų dalimis.
Talkatif 2010-02-24 21:56
Straipsnio esmė, bent kiek aš supratau, yra, kad vis dar daug kalbama apie gamtos tausojimą ir toliau nieko nedaroma. Ne vieno kokio asmens ar šalies mastu, bet pasauliniu. Visa tai neblogai iliustruoja "ekologiški xxx maišeliai" ir toliau augantys šiukšlynai poilsiavietėse. Žmogus nusiperka "ekologišką" obuolį, pasirašo už ekologiją kokią peticiją ir toliau sau laimingas šiukšlina paežerėj bei jaučiasi ekologiškas.
Tir4elis 2010-02-25 09:42
Na, nesigilinsiu šį kart į faktus. Nes pagrindinė straipsnio mintis labai net teisinga.. Daug kalbama, bet realiai mažai daroma. Kuo žinoma verslininkai bei jų sąjungos puikiai naudojasi. Negi sunku kažkam sumokėt ir užsidėt "žalią" etikėtę, o patyliukais daryt tą patį? Va nemažai Lietuvos ūkininkų vos galą su galu suduria, o kokia produkcija Maximoj ir IKI pigiausia? Tikrai ne mūsiška. Va nesenas atvejis, greta du stiklainiai marinuotų agurkėlių. Vienas pigus ir su akcija kitas brangesnis ir akcijos jam nelabai nusimato. Kaip manot kuris pigesnis? Žinoma ne lietuviškas.. Vietnamietiškas deja.. O kas dėl medžioklių, tai tik dar vienas puikus pavyzdys, kad "Vien tik auksas valdo mus"..
Tetija 2010-02-25 21:10
Manau, kad labai kvaila žmogui mėgint saugot gamtą. Kažkas išnyks, vėliau atsiras naujos rūšys. O kas iš to, kad jie gyvens vien mūsų dėka? Tai net nenormalu. Išlieka stipriausieji. Vieną dieną ateis ir homo sapiens eilė. Yra sričių, kur galima nuveikt labiau naudingo..
Ustulata 2010-02-25 21:29
"Manau, kad labai kvaila žmogui mėgint saugot gamtą. Kažkas išnyks, vėliau atsiras naujos rūšys. O kas iš to, kad jie gyvens vien mūsų dėka? Tai net nenormalu. Išlieka stipriausieji. Vieną dieną ateis ir homo sapiens eilė. Yra sričių, kur galima nuveikt labiau naudingo..",- pagal jūsų pasakymą supratau, kad žmogus taip pat neturi teisės naudotis medicinos pagalba, jis taip nusižengia gamtos įstatymams ir taip sutrikdo natūralią atranką. Tagi, kvaila eiti pas gyditojus.
Tetija 2010-02-25 21:37
Ne, na aš nesakau kad čia blogai daro tie žmonės. Tiesiog nesuprantu, ir tiek. Iš kitos pusės, žmonės labai daug neracionalių dalykų daro. Čia buvo tiesiog mano nuomonė. O pas gydytojus eiti nekvaila, nes eini tam, kad išliktum, o tai ir yra tai, dėl ko gyvenam. Nors tiesą pasakius, idealiam mano visuomenės modely, medicina būtų laaabai ribota. Bet kai gali rinktis gyventi ar ne, kiekvienas renkas gyventi. Tai normalu, taip veikia gyvenimas.
Azuolas 2010-02-25 22:09
Kartais net niekingas vabaliukas apverčia aukštyn kojom kokią mokslo sritį. Dažniausiai visokios naujovės ir idėjos gimsta ne šiaip, o tyrinėjant gamtą ir įvairius gyvūnus. Vien technologijose.lt kaskart pasirodo straipsniai kaip atrado gyvūną, kuris neserga vėžiu, kaip atradao ilgaamžiškumo geną ir t.t. Ir ne vien medicina semiasi idėjų, bet ir fizika. Dar iki dabar nėra tiksliai žinoma kaip eiliniai uodai gali iš didelio atstumo pajausti kūno šiliumą. (tokius infraraudonų jutiklius padaryti galima, tačiau jiems reikės aušinimo, energijos ir dydis tikrai ne uodo bus.) Ką gali žinoti, gal leisdama išnykti kokiai eilinei vabalų rūšiai, leidi išnykti ir receptui nuo aids Brazilijos miškų deginimas tai ir yra tas pats, lyg kokios tai Aleksandrijos bibliotekos sudeginimas.
Tetija 2010-02-26 00:00
Tai atsiras naujų rūšių. Gi gamta kitaip neleistų. Esu prieš gamtos niokojimą. Bet eit ir gelbėt.. kam? Juk žmogus negali priežiūrėt kiekvieno gyvulio, o kas iš to, jei be žmogaus tokios pagalbos jie vis tiek neišgyventų.. Man tas bejėgiškumas.. tarsi žmogus nori jaustis jų valdovų - "be manęs neišgyvensit", kad ir kaip mąstytų, nes manau, kad "gelbėjimas" būtent tokį jausmą ir sukelia.