Skelbia, koks siaubas darosi su inovatyviausiomis Rusijos startuolių kompanijomis  ()

Iki 70 % startuolių išvyko iš Rusijos, nes dėl sankcijų spaudimo negalėjo vykdyti veiklos ir vystytis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos ekonominės realijos kelia rimtų problemų ir sunkumų jaunoms Rusijos pradedančiosioms įmonėms. Pasak „Kommersant“, daugiau nei du trečdaliai naujų bendrovių turėjo pakeisti jurisdikciją, nes investuoti į projektus, kurių registracijos vieta yra Rusijos Federacijoje, tapo iššūkiu siekiant gauti plėtrai reikalingų investicijų. Žinoma, kad nuo 2021 m. investicijos į IT sektoriaus projektus sumažėjo dešimt kartų.

Paskelbus mobilizaciją, plačiai paplito migravimas iš Rusijos Federacijos. Turkija, Gruzija ir Kazachstanas pirmieji priėmė rusų „bėglius“, kurių galutinis tikslas buvo persikelti į Angliją, Ispaniją ir Vokietiją.

Kaip pažymi ekspertai, naujų įmonių, orientuotų į Vakarų rinką, steigėjams nėra lengva. Rusiškos šaknys apsunkina labai daug procesų.

 

„Jei atliekate valiutos pervedimą iš JAE į Afrikos šalį, bet kuris Amerikos ar Europos bankas gali užblokuoti operaciją ir pareikalauti papildomų dokumentų, kurių surinkimas gali užtrukti kelias savaites. Nėra jokių garantijų, kad po to bus leista atlikti mokėjimą“, – komentuoja vienas rinkos dalyvis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()