Kažkas nutiko: Turkija uždaro duris rusams - skelbiama apie „įsakymą iš viršaus“  ()

Rusijos piliečių prašymų nagrinėjimas sustabdytas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos piliečiams darosi vis sunkiau lokalizuotis Turkijoje. Norint patekti į šią šalį rusams vizos nereikia, tačiau norintiems Turkijos teritorijoje per pusmetį išbūti ilgiau nei 90 dienų, būtina pateikti prašymą, kad gautų leidimą gyventi.

Paprasčiausias būdas gauti vadinamąjį turisto leidimą gyventi – sudaryti nuomos sutartį metams ir susisiekti su vietine migracijos tarnyba. Tačiau pastaruoju metu rusams masiškai atsisakoma išduoti tokį dokumentą, rašo „Kommersant“.

Jei anksčiau Rusijos piliečiams „raudona šviesa“ užsidegdavo tik išstudijavus jų pateiktus popierius, tai dabar dokumentai net nesvarstomi, o apie atsisakymą pranešama automatiškai. Tokia padėtis pastebima daugelyje Turkijos regionų, pavyzdžiui, Izmiro, Kemero, Mersino miestuose.

Rusas, vardu Ivanas, su kuriuo leidinys kalbėjosi, teigė negalintis gauti leidimo gyventi Izmire. Stovėdamas eilėje jis apklausė keliolika žmonių šiuo klausimu, tačiau nė vienam taip pat nepavyko įsigyti trokštamo dokumento.

Anot jo, jie net nežiūrėjo į jo dokumentus, o tiesiog teiravosi, koks jo buvimo Turkijoje tikslas, ir iškart išdavė neigiamą atsakymą.

 

Kiti pašnekovai iš karto buvo įspėti, kad nuo 2022 m. gruodžio 26 d. gauti leidimo gyventi šalyje nėra šansų, o tai paaiškino „įsakymais iš viršaus“. Tuo pačiu metu rusai nerado jokių oficialių dekretų šiuo klausimu. Sklando versija, kad Turkijos valdžia netrukus ruošiasi paskelbti griežtesnes trumpalaikio leidimo gyventi gavimo taisykles, todėl Rusijos piliečių prašymų nagrinėjimas sustabdytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(324)
(5)
(319)

Komentarai ()