Tai jau visiška gėda net Kremliui: „Reuters“ ir Suomijos reporteriai paskelbė, kaip Rusija „atkeršijo“ už Makijivkos skerdynes (foto)  ()

Užsienio spauda, apsilankiusi Kramatorske operacijos „Atpildas“ vietoje, Ukrainos gynėjų nužudymo įrodymų nerado.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 Tai jau visiška gėda net Kremliui: „Reuters“ ir Suomijos reporteriai paskelbė, kaip Rusija „atkeršijo“ už Makijivkos skerdynes (foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje ir toliau pranešama V. Putinui apie padėtį Makijivkoje po sausio 1-osios nakties. Šį kartą Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė apie „sėkmingą" „atsakomosios operacijos" įgyvendinimą.

Anot jų, Kramatorske po serijos „tikslių smūgių“ į dviejų nakvynės namų pastatus vienu metu žuvo mažiausiai 600 Ukrainos gynėjų. Sausio 8 d. Kramatorske lankėsi Donbase esantys užsienio spaudos atstovai. „Reuters", „La Repubblica" ir „Yle" atstovai parodė tikrąjį vaizdą.

„Reuters" žurnalistai aplankė du vietos koledžo bendrabučius, kurie nukentėjo nuo Rusijos Federacijos. Abu pastatai buvo apgadinti nežymiai, tačiau ne dėl paties smūgio, o dėl sprogimo bangos. Pastatų viduje jie nematė jokių Ukrainos gynėjų buvimo pėdsakų, taip pat kraujo. Bet nakvynės namai Nr. 28 nebuvo apgadinti nė kiek, krateris, išmuštas raketos buvo už 50 metrų nuo jų. „Reuters" nurodė, kad į Kramatorską buvo paleista raketa, tačiau aukų nebuvo.

 

Suomijos „Yle" leidinio žurnalistas Antti Kuronenas sakė esąs įvykio vietoje. Jį nustebino tai, kad bendrabučio pastatas net nebuvo užantspauduotas. Vietos gyventojai negirdėjo greitosios medicinos pagalbos sirenų garsų ir šalia nakvynės namų nematė judėjimo. Priešais mokyklą jis pamatė didelį kraterį, išmuštą S-300 sviedinio.

 

Italas Daniele Reneri iš „La Repubblica" spėjo aplankyti tas vietas, kurias savo pranešimuose paskelbė Rusijos gynybos ministerija. Anot jo, nakvynės namai Nr. 28 nenukentėjo, o krateris buvo prie pastato. Panašus vaizdas yra prie nakvynės namų Nr. 47. Rusijos karinio departamento duomenimis, atakos metu nakvynės namuose Nr. 47 buvo apie 600 ukrainiečių gynėjų, o Nr. 28 - apie 700.

Tiesą sakant, daugelis Rusijos karinių tinklaraštininkų abejojo ​​Rusijos Federacijos gynybos ministerijos pranešimų patikimumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: