Gyvybės Marse ieškantis zondas pastebėjo intriguojantį reginį: kas tas objektas horizonte? (Foto)  ()

NASA marsaeigis „Perseverance“ Raudonojoje planetoje užfiksavo žavingą reginį – savo mažąjį bičiulį robotą sraigtasparnį „Ingenuity“. Ši porelė Marse dirba išvien ir čia ieško buvusios ar bent esamos gyvybės ženklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA marsaeigis „Perseverance“ Raudonojoje planetoje užfiksavo žavingą reginį – savo mažąjį bičiulį – robotą sraigtasparnį „Ingenuity“. Ši porelė Marse dirba išvien ir čia ieško buvusios ar bent esamos gyvybės ženklų.

„Perseverance“ įamžintame kadre matyti, kaip 1,8 kg sveriantis Marso sraigtasparnis tupėjo ant smėlio kopos Raudonojoje planetoje.

„Mes su #MarsHelicopter senokai buvome arti vienas kito – ir spėkite, ką pastebėjau besiilsintį ant kopos tarp skrydžių. Ar galite patikėti, kad „Ingenuity“ ruošiasi skrydžiui Nr. 39?“ – tviteryje pranešė „Perseverance“ komanda.

 

„Perseverance“ ir „Ingenuity“ Marse Jezero krateryje sėkmingai nusileido 2021 metų vasario mėnesį. 45 km pločio Jezero krateris, kaip teigia mokslininkai, kadaise buvo didžiulis ežeras bei upės delta. Būtent čia „Perseverance“ tyrinėja vietovę, ieškodamas gyvybės Marse požymių, praneša space.com.

Šešiaratis marsaeigis robotas renka ir saugo dešimtis Marso grunto mėginių, kuriuos ateityje grąžins į Žemę. Planuojama, kad mėginiai į Žemę galėtų būti pargabenti 2033-iaisiais.

Šiuo metu „Ingenuity“ sraigtasparnis atlieka „Perseverance“ žvalgybininko vaidmenį, padėdamas parinkti geriausius ir perspektyviausius tyrinėjimų maršrutus.

 

Tokia „Ingenuity“ funkcija yra dalis pratęstos sraigtasparnio misijos. Pagrindinė sraigtasparnio misija – įveikti pirminę penkių skrydžių kampaniją, kurios metu buvo išbandomas sraigtasparnio skrydis itin plonoje Marso atmosferoje.

Trečiadienį „Ingenuity“ atliko jau 39-ąjį skrydį Marse ir per beveik 79 sekundes įveikė 140 metrų. Iki šiol sraigtasparnis Marse iš viso yra nuskridęs 7 830 metrų ir ore išbuvo daugiau nei 64 minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()