[Žinios trumpai] Austrijos pareiškimas apie Rusiją sukėlė tikrą ažiotažą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-18 14:50
Bandai išlaikyt sveiką protą ir išreiški nuomonę, kad nu karas baigsis ir visgi reiks su rusu kažkaip rast bendrą kalbą rusas tai supranta kaip skatinimą toliau kariauti... Keiki rusą dėl agresijos, rusas tai supranta kaip agresiją prieš Rusiją ir dar labiau puola... Tai reik daryt išvadą daryk ka nori rusas vistiek puls ir šnekos, kad ir kokios jos būtų, kad ir iš kokių paskatų rusas vistiek toliau puls... Visa ta diskusija skaldo tik mus pačius, o rusui tai tik dar vienas būdas saviems prastumt propagandą žiūrėkit mus remia, žiūrėkit mūsų nekenčia...
Benediktas 2023-01-18 14:58
Nera, kad tik du variantai yra: keiki rusa arba bendrauji su besikeikianciu rusu - va ir viskas. Rusijos biudzetas ir valdzios vienybe - nera konstanta. Laikas eina. Dabar vienintelis ka galime daryti - tai padeti Ukrainai - finansiskai, o karine pramone - ginklais.
donatasv 2023-01-18 17:37
Va čia ir maišai dabar ir ateitį. Tunori girdėti tik dabar, kiti galbūt dar prie to pačio nori pagavot ir net pašnekėti kas bus ateityje.
Benediktas 2023-01-18 17:47
Niekas nežino kas bus ateityje. Yra tik variantų tikimybės, nes viskas keičiasi ne linijiniu būdu. Ir mes apie tuos variantus kalbame visose temose. Ir jų tikrai ne du, apie kuriuos parašei. Mes nežinom daug ar mažai duos ginklų Ukrainai. Nuo to priklausys, ar Ukraina gražins savo žemes. Taip pat kas atsitiks su Rusijos ekonomika per šiuos metus ir kokį tai turės poveikį viskam Rusijoje - niekas tiksliai nežino. O gal Putinas mes atominę, tada vėl įvykiai gali kitaip pasisukti. Gali aišku ir vakarai išsigąsti, nustoti remti Ukrainą, Putinas kažkaip taip aprūpins armiją dideliu kiekiu tankų, nutrauks tiekimo grandines ir bus pipiec Ukrainai - čia mažai tikėtinas scenarijus, bet turi savo tikimybę. Kol kas viskas eina, kad Ukraina nenusileis, Putinas - irgi. Kariaus toliau ir atrodo, kad technikoje vakarai turės pranašumą, o Rusija - žmonėmis. Man atrodo technika yra geresnis dalykas puolimui, nei tik žmonės su automatais.
donatasv 2023-01-18 18:17
Mano variantai nebuvo apie karo pabaigą ar dar kažką ka tu vėl čia šneki, o apie tai kad šnekėti gali ka nori rusų propaganda išvartys šnektas taip kad pateisintų savo karą. Jei rusai girdi kad jų nekenčia nes jie rusai, tai šnekėkim ir sakykim jiems, kad mes jų nekenčiam ne dėl to, kad jie rusai, o dėl to, kad jie žudo ir jei jie susitvarkys bus galima toliau bendrauti.
Benediktas 2023-01-18 18:21
Tu sukūrei savo aksiomą, kad rusų nekenčia, kad jie rusai ir dabar jos nepaleisi jau matau. Aišku kad rusų nekenčia dėl jų veiksmų, kad žudo, dėl jų elgesio tiksliau - kitų tautų atžvilgiu. Jei jie elgtųsi su kitais taip, kaip jie norėtų, kad su jais elgtųsi - visi mylėtų rusus.
donatasv 2023-01-18 18:27
Ne aš sukūriau. Rusų propogandonai.
Benediktas 2023-01-18 18:40
Gerai, kad pats bent taip negalvoji. Reiškia propoganda gerai pasistengė, mums bus sunkiau dėl to, nes kareivių Putinui netruks. Jei su revašistinėmis nuotaikomis vėl puls Ukrainą po 10 metų, tai tada jau gaus py*duliai nuo NATO, su infrastruktūros bombinimu ir Maskvos užėmimu ir tribunolu banditams. Bus sulaužytas Raudonosios armijos, kuri nepralaimi mitas. Reliai ir šiemet šis mitas gali būti sulaužytas jei duotų ginklų normaliai. Tada du kartus būtų sulaužytas. Nes negalima tokiai teroristinei valstybei suteikti dar naujų laimėjimų. Negalima. Jei Rusija pabirtų į atskiras dalis - būtų geriausias variantas visiems. Matyt tokia didelė teritorija negali būti viena valstybė, ne totalitarinė/imperinė.
donatasv 2023-01-18 19:07
P.S. čia ir yra rusiškos propagandos visas gražumas. Tau atrodo aišku, bet tu prasuk savo galvoje pašieptus rusų propagandinius pasisakymus. Kiek kartų perskaitei ir mintyse sau pasakiai WTF JIE KĄ DEBILAI? Vienam prilimpa vienas š, kitas užsikabina už kitokio š ir galutuniam variante turim Rusiją visam jos gražume... Ir būtent šiuo klausimu neturim jokios anti propagandos... Visi tik daugiau ginklų, daugiau nužudytų rusų. Su pasitenkinimu džiaugesi, kad lavonus veža jau ne sunkvežimiais o traukiniais. Ir rusas kuris patikėjo tokia propaganda atsiverčia t.lt ką jis pagalvos? Kas 5 antraštė džiugi Ukraina smogė lavonų kalnas...
Benediktas 2023-01-18 19:10
Sutinku, kad neturim priešnuodžių. O tu turi variantų, kaip turėtų atrodyti antipropoganda? Dar niuansas - tu gali bendrauti su rusais tiesiogiai per internetą ir galbūt kažką įtikinti kitaip. Bet Kremliaus valdžios tu nepertikinsi, jie vistiek per jėgą sieks savo tikslų, apsaugot savo sostus, privogtus pinigus, valdžią. Kaip avinus varines vistiek tuos zmones su tokiu jegos aparatu. Antras niuansas - vakarų media ten nedaeina. Žmonės sėdi savo burbuluose arba jei vyresnio amziaus, tai ziuri tik tv. Trecias niuansas - zmones bijo pokyciu, net jei supranta visą tiesą, jie nori gyventi, taip, kaip dabar gyvena, kad ir blogai. Jie jaucia, kad Putinui nuejus, gyvenimas pasikeis. Putinas nesinaudoja internetu, slovina sovietu sajunga, viskas, kas sena. Jie Putina palaiko, nes Putinas palaiko praeities vaizdo islaikyma, kaip jie iprate. Tas gali pasikeisti ir palaipsniui per kelias kartas, bet turi pasikeisti valdzia ir turi ivykti liustracija, fsb paleidimas ir naujos strukturos kurimas nuo 0.
donatasv 2023-01-18 19:49
Aš neskaičiau šito straipsnyje minimo veikėjo pasisakymo, nežinau kiek jis šneka, kiek ruso rublių maišai, šneku abstrakčiai, betkokia žinutė iš aukštų pareigūnų kurioje yra šnekama kokia bus ateitis su rusija yra pasitinkama dideliu booooooo!!!! Tarsi skersim rusą iki paskutinio gyvo... Tai neskatina rusų atsakyt "mes jus mylim". Čia reiktų kažkokios atvirkštinės psichologijos principo propagandoje mūsų vakarietiskoje turiu uomenyje, kad pradėtume bent jau reguot į žinutę, kad reiks su rusu gyventi ir toliau adekvačiai, nes tokia yra realybė nenugalabys jų ten iki 0 ir ta ateitis bus. Žmonės skirtingi ir žinučių reiktų ne vienos ir ne dviejų kaip pavyzdys. Kaip pavyzdys ir tavo minėta nėra ateities ne su rusija, o rusijai su putinu iš aukštų pareigūnų. Tą visą neapykantos energiją nukreipt ne į rusą kaip žmogų, bet į tuos kurie atsakingi už visa tai.
donatasv 2023-01-18 19:59
P.S. Karo pradžioje, kada visi tikėjomės protestų iš rusų tada tokio tipo propaganda tiko, bet kai pamatėme kiek įbauginti, paveikti propagandos žmonės gyvena rusijoje taktiką reiktų keist.
Benediktas 2023-01-18 20:01
Nežinau, o aš išgirstu pasakymų. Kad Rusija niekur neišnyks ir reiks vistiek šalia rusų gyventi. Neblogas Andriaus Kubiliaus straipsnis buvo išėjes Anglų kalba EP svetainėje berods apie mitus, kurie gaubia rusus, kuris saulaukė teigiamo atgarsio, netgi kai kurių rusų kanaluose. Šiaip Putinui labai ilgai siūlo apsigalvoti, sankcijos ivedinejamaos paketais, o ne is karto, niekas nepuole Rusijos bombarduoti, nors ji bombarduoja Ukrainą. Rusija Ukrainos atzvilgiu elgiasi labai neteisingai. Savaime aisku, kad su tokios idialogijos Rusija ir visuomene persotinta jos, jokios sviesios ateities ir bendradarbiavimo negali buti. Bet cia patys rusai turi isvadas apie save padaryti. Protestu be reikalo tikejomes, istikruju, ir buvo gan nemazas kiekis rusu iseje, kai 24 d karas prasidejo pries Ukraina - tai bus atsiminta. Ir is ideologiniu paskatu nerealu mitingams atsirasti dabar. Kurie buvo pries ir aktyvus - isvaziavo. Ir dar izvaziuos. Jie galetu atsirasti tik del rublio nuvertejimo staigaus. Bet ir tai diktaturos griuva, kai mirsta diktatorius, arba pralaimi kara, yra nuzudomas. Putinas dar netrodo, kad greitai mirtų, tai ji gali tik savi pasalint ir dar galima laimeti karą prie Rusija dabar ir paziureti, koks bus efektas Rusijoje. Ar atsiras kazkokiu grupiu, kurios nores pagerinti santykius su vakarais, o gal atsiras tiokiu, kurios sakys, kad Putinas buvo per svelnus - ir todel pazlins Putina. O gal karo pralaimejimas ir sankcijos visus tenkins, o Putinas pasalins arsiausius ir subalansuos vel jegas. Bet mes sito negalim zinoti. Kai rusai suvoks ka padare asmeniskai patys ir sis reiskinys bus masinis ir valstybes lygiu atsiprasys Rusija Ukrainos - tik tada bus galima kalbeti apie bendradarbiavima. Jau nekalbant apie reparacijas - čia būtina. Kitu atveju - kam bendradarbiauti - kad sustipretu ir vel uzpultu, arba uzpultų kitą valstybę. Be kaltes pripazinimo - nieko nebus.
donatasv 2023-01-18 21:05
Taip puikus pavyzdys kubilius. Teisybę pasakius iš Kubiliaus nesitikėjau tokios pozicijos Rusijos atžvilgiu, kad ir dėl to pačio dožd. http://www.technologijos.lt/n/technolog ... igus-karui Toks Stoltenbergo pasisakymas galėtų būti šiek tik kitoks. Nekreipk žinutę į Rusiją, o į rusijos vykdoma politiką. Paprastai pasakyk kol rusijos politikoje įžvelgiame agresijos požymius, ateities su rusija namatome. Tokiu elementariu principu mūsų pasąmonėje sukuriamas įvaizdis, kad kalta ne rusija kaip visuma, o valdžia. Tuo pačiu rusui kuris skaito tokius pasisakymus tai leidžia suprast, kad rusijos vykdoma politika yra kalta, ne rusija kaip visuma. Mums tai atrodo elementaru ir aišku, bet rusui tai reikia pabrėžti. Tuo pačiu pačiai rusijos propagandai liks mažiau vietos laviruoti. Smulkmena bet iš jos galima išpūsti dramblį.
Benediktas 2023-01-18 21:24
O Stoltenbergas pasisake pries rusus, kaip piliecius, kad reikia naikinti? Negirdejau. Kiek girdejau, tai jis kalba, kad reikia duoti daugiau ginklu Ukrainai, kad ji laimetu karą, pries Rusijos kariuomene, nes jei nelames Ukraina, tai laimes Rusija ir po to ispjaus ukrainiecius arba sustiprejus puls kitas salis. Jis manau siulo geriausia varianta siuo metu. Rusijos visuomene neturi jokio balso dabar. Rusija dabar yra tai - ka nusprendzia Kremlius. Ir kai ginklai nutils, juk Putinas nebutinai dings. Toliau tesis ta pati Rusija - itakojama tik Kremliaus. Ir artimiausiu metu nenusimato, kad demokratines jegos Rusijoje galetu atieti i valdzia, o tai reskia, kad Rusijos pilieciai dar ilgai netures jokios itakos, net jei jiems isgaruos propoganda ir jie supras, ka padare ir palaike. Zinoma daug kas pasikeistu, tame tarpe ir vakaru poziuryje ir strategijoje, jei atsirastu masiniai protestai - milijonais, pries Kremliu ir rusai atsiiprasinetu ukrainieciu, net jei jie nieko negaletu padaryti pries valdzia. Jau atsirastu viltis, kad kazkas gali pasikeisti artimesniu metu.
donatasv 2023-01-18 22:21
Taip visą tą galimą vardyt apie karą, bet tame tarpe įterpti smulkmenas. Tokie pasisakymai turi būti apgalvoti iki smulkmenų ir žvelgiama ne tik į dabar, bet galvot apie tai ko mes norime ateityje. Gyvenimas ne sprintas, o maratonas. Į tokių veikėjų pasisakymus atkreipemas labai didelis pasaulio dėmesys ir jie daro labai didelę įtaką ne tik rusams kurie sėdi rusijoje, bet ir rusams kurie emigravo. Pažvelgiam į Lietuvą kaip pabėgimo iš ruso priespaudos. Buvome budulių banda, pagal vakarietiškus standartus. Bet mus priėmė šiltai ir iš palengvo tapo padoriais žmonėmis. Nors aš pats sunkiai įsivaizduoju rusą blaivą, pagarbos vertą žmogų bet jei aš ziuresiu į kiekvieną rusą atstumenčiai manau greičiausiai sulauksim tokio pat atsako iš jo. Tie emigrantai vieną dieną parvaziuos namo ir jie formuos nuomonę kokie visgi tie vakarai...
Benediktas 2023-01-18 22:32
Nu dėjai čia palyginimą. Lietuvą 1990m su Rusija sulyginai dabartine. Su poziuriu i rusus viskas buvo gerai iki Putino 2000m. Rusijai buvo atidaryti visi vakaru langai. Lietuvos valdzia ir zmones pasieke, kad be ginklu isstovejo pries tankus. Ir norejo i vakarus ir mes esam tokia tauta, kuri moka sugyventi su visais ir gerbiame visas tautas, jei jos neina pas mus su ginklais. Jei kalbi apie budulius ir banditus - tai ju visose salyse yra. Mes gal buvome kaip kaimieciai, bet mes neturejome pasikelimo, o kaip tik stengemes visko ismokti is vakaru ir ismokome. Ir rusu tokiu yra - ne imperialistu - su jais viskas gerai irgi. Manau vakarai dar labai bando parinkti teisingus zodzius, kaip reta, kai vyksta tokie ivykiai. Realiai vyksta miestu lyginimas su zeme, grynai teroristiniai saudymai i gyvenamuosius rajonus. Mariupolis didelis miestas - visiskai sugriautas buvo. Per daug nori is vakaru, ukrainieciu, musų. O Rusijai, rusams turi buti kazkokie reikalavimai zmoniskumo? Ir tu nesukontroliuosi visos zinaisklaidos, vlogeriu. Zmones yra pikti ant Rusijos ir pyktis yra naturalus. Tu nori, kad vieni galetu laisvai groti pagal propogandos dudele - rusai ir jie nekalti, ir nori, kad zmones, kurie realiai labai kencia, ziaurumus, netenka artimuju, su rusais kalbetu kaip psichologai, be emociju, su palaikymu. Tai nerealu. Visi yra paveikti to. Lietuva nors nekariauja, bet empatiskai jauciame ukrainiecius, mes irgi nekenciame Rusijos, del to, ka jie daro dabar - tai tikros emocijos. Ziauru, ka Rusija daro.
donatasv 2023-01-18 23:46
Nuo kažko pradėt reikia. Aš buvau Švedijoje, vietovėje kur buvo daug sirų. Mano akimis tai buvo čigonai, pusiau laukiniai, kurie jei mušasi tarpusavyje net policija nesikiša. Lauke kol išsizudys tada tik eina į vietą. Labai daug bendraudavau su švedais ir paklausiau kam tie laukiniai jum švedijoje reikalingi viena bėda siuskit juos namo. Atsakė Šiandien jie toki po 10/20 metų jie bus visai kiti žmonės. Ir važiavom mes pro Stokholmo priemiestį blyn nepamenu pavadinimo. 40km nuo Stokholmo. Namai visai ne švediška architektūra, iš blokelių, dideli netoli scania gamyklos. Va sako matai kokie dabar tai žmonės, čia tie kurie jau socializavosi. Mes jiems parodėm kitokį gyvenimo būdą. Su tokiu pasidodziavimu man tai pasakė švedas... Taip kad kitoks, ar geresnis už rusą esi? Kvailas esi ir tiek. Tu toks kokia aplinka tave supa. Eik keik rusą ir toliau, nes kuom ilgiau tu jį keiksi tuom ilgiau tau jis bus priešas.
immortallt 2023-01-19 08:26
tik niuansėlis, kad ruskyną kuria patys rusai.
Benediktas 2023-01-19 09:32
Esmė ne rusiškume, o kiek yra žmogiškumo elgesyje. Nesvarbu kokia tautybė. Pasikėlusių niekur nemėgsta, net savo tautiečių, kolegų. Tai bendražmogiškosios sąvybės, nesvarbu iš kur esi kilęs ir kokia kalba kalbi, svarbu ką tu galvoji kitų atžvilgiu - ar nori bendradarbiauti, ar atimti, atplėšti, apgauti, sakyti, kad jūs visi š, o aš geriausias. Tai ne nuo tautybės priklauso. Bet Putinas taip praplovęs žmonėms smegenis, kad jie čia kelias nuo kelių, kad juos kažkas pažemino - viso to nebuvo. Kad mes esam ypatingi - rusai, kad kiti yra šiukšlės, kad ukrainiečiai yra šiukšlės, ne tauta. Nekalbant apie buriatus, dagestaniečius, čiukčius, armėnus. Rusų dauguma yra apkrėsti imperializmu. Tai nėra kitokie žmonės, čia yra socialinė yda.