„Curiosity“ atrado kai ką netikėto - tai tikrai ne iš Marso, ir tikrai ne iš Žemės (Foto)  ()

Marsaeigis „Curiosity“, tyrinėjantis Raudonosios planetos paviršių ir ieškantis buvusios ar esamos gyvybės įrodymų, aptiko kai ką netikėto. Tai – meteoritas, kuris, kaip įvardijo NASA, yra retas radinys tokių misijų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl savo išvaizdos, t.y. įvairių griovelių ir į juos pripustyto rudo smėlio, meteoritas buvo pavadintas „Cacao“ – Kakava.

Šį meteoritą marsaeigis aptiko sausio pabaigoje tyrinėdamas Gale'o kraterį. Tiesa, iš pradžių „Curiosity“ misijos komanda, esanti Žemėje, nebuvo visiškai tikra, ar tai yra meteoritas.

„Akmuo, prie kurio sustojo marsaeigis, yra vienas iš kelių labai tamsios spalvos luitų šioje teritorijoje. Ir panašu, kad jie yra atkeliavę iš kitur, tad mes juos vadiname „svetimais akeminims“, – teigė misijos valddymo inžinierė Ashley Stroupe iš NASA JPL.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5888 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

Anot jos, prireikė išsamesnių tyrimų, kurių metu paaiškėjo, ar šis akmuo yra „vietinis“, tačiau paveiktas atmosferos, ar, vis dėlto, tai yra meteoritas.

Vėliau paaiškėjo, kad akmeninis objektas be abejonės yra meteoritas, sudarytas daugiausia iš geležies ir nikelio.

 

Jo dydis – apie 30 cm.

Marsaeigio valdymo komanda taip pat pasidalijo vaizdais, kuriuose užfiksuoti anksčiau rasti meteoritai – vienas iš jų yra „Egg Rock“ (Akmuo kiaušinis), kitas – „Lebanon“, tačiau neoficialiai vadinamas „The Beast“ („Pabaisa“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()