Mokslininkai siūlo į kosmosą šaudyti Mėnulio dulkių pliūpsnius - tai išgelbėtų Žemę nuo artėjančios katastrofos  (2)

Astrofizikai siūlo geoinžinerinį klimato valdymo sprendimą, nors skeptikai vis dar ragina masiškai mažinti iškastinio kuro naudojimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai pasiūlė į kosmosą šaudyti Mėnulio dulkių pliūpsnius ir taip nukreipti saulės spindulius nuo Žemės, rašo „The Guardian“.

Pagal iš pirmo žvilgsnio beprotišką koncepciją, išdėstytą naujame mokslinių tyrimų dokumente, kosmose būtų sukurtas „saulės skydas“.

Išgavus iš Mėnulio milijonus tonų dulkių ir „balistiškai išmetant“ jas į kosmosą, plūduriuojantys grūdeliai iš dalies užstotų į Žemę patenkančią saulės šviesą.

„Tikrai įdomi mūsų tyrimo dalis buvo suvokimas, kad natūralūs Mėnulio dulkių grūdeliai yra tinkamo dydžio ir sudėties, kad galėtų veiksmingai išsklaidyti saulės šviesą“, – sakė Jutos universiteto astrofizikas teoretikas Benas Bromley.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5902 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Mokslininkai svarstė įvairias medžiagas, įskaitant akmens anglį ir jūros druską, kurios, paleistos į kosmosą, galėtų pritemdyti iki 2proc. gaunamos Saulės šviesos. Galiausiai komanda apsistojo ties Mėnulyje randamomis dulkėmis, nors, norint išlaikyti šį Saulės skydą, kasmet reikėtų iškasti, persijoti ir paleisti į kosmosą milijonus tonų.

Norint sumažinti globalinį atšilimą Mėnulio dulkės turėtų būti nuolat skleidžiamos į kosmosą, nes priešingu atveju kiltų vadinamojo „nutraukimo šoko“ pavojus, kai laikinas vėsinimas staiga nutrūktų ir pasaulis imtų sparčiai šilti. B. Bromley pabrėžė, kad mokslinės fantastikos idėja nepakeičia pagrindinio uždavinio – pirmiausia sumažinti planetos atšilimą sukeliančių išmetamųjų teršalų kiekį.

 

Pasaulio klimato keitimas, įskaitant bandymus atspindėti saulės šviesą, yra prieštaringai vertinamas ir vis dar gana kraštutinis atsakas į klimato krizę. Vis dėlto jis įgavo tam tikrą populiarumą, nes nuolat buvo perspėjama, kad šalys nepakankamai sparčiai mažina išmetamųjų teršalų kiekį, kad būtų išvengta katastrofos. JAV vyriausybė praėjusiais metais pradėjo mokslinių tyrimų projektą, susijusį su šia koncepcija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(15)
(-13)

Komentarai (2)