Estija sudrebino visą NATO: skelbia apie 100 milijardų eurų karinę pagalbą Ukrainai  (12)

Estijos gynybos ministras Hanno Pevkur paragino tarptautinę bendruomenę iki metų pabaigos suteikti Ukrainai karinę pagalbą, kurios bendra suma sieks 100 milijardų eurų, o artimiausiu metu – 1 milijoną sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pareiškė per bendrą spaudos konferenciją su Pentagono vadovu ketvirtadienį Taline, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

„Mes galime ir turime padaryti daugiau. Turiu tris esminius pasiūlymus, kaip tai padaryti“, – pažymėjo Estijos gynybos ministerijos vadovas.

Pirma, anot jo, visi Europos partneriai ir NATO sąjungininkai išlaidų gynybai lygį turėtų pakelti iki daugiau nei 2 % BVP, o idealiu atveju – iki 2,5 %.

„Duoti daugiau gali tik tada, kai yra ką duoti“, – sakė Pevkur.

Antra, „tarptautinė koalicija iki 2023 metų pabaigos turi surinkti mažiausiai 100 milijardų eurų bendros karinės pagalbos Ukrainai“.

 

Trečia, tęsė ministras, Europos Sąjunga turėtų skubiai sustiprinti Ukrainos gynybą vienu milijonu artilerijos sviedinių.

Kartu, anot jo, Estija ir toliau spartins savo krašto apsaugos plėtrą.

„Naujoji Estijos nacionalinio saugumo strategija numato naują ne mažiau kaip 3 % BVP standartą gynybos išlaidoms“, – pažymėjo ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(299)
(10)
(289)

Komentarai (12)