„Girdisi galingi sprogimai“: Kryme užpulta Balaklavos šiluminė elektrinė, ant kojų pakeltos visos tarnybos  ()

Kryme nugriaudėjo galingi sprogimai: okupantai pranešė apie UAV ataką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprogimai, pasak vietos žmonių, buvo aiškiai girdimi Sevastopolyje ir Balaklavoje. Okupacinė administracija teigia, kad Balaklavos šiluminę elektrinę užpuolė Ukrainos dronas.

Apie tai rašo vietiniai „Telegram“ kanalai, praneša „Focus“.

Pranešama, kad pirmieji sprogimai Sevastopolyje nugriaudėjo apie 4 val. ryto. Paaiškinama, kad vietiniai išgirdo sprogimų seriją Generolo Ostryakovo prospekte ir Kamyšovos įlankoje. Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko prie RF ginkluotųjų pajėgų karinio dalinio.

Vėliau „Telegram“ kanalas „Krymo vėjas“ patikslino, kad sprogimai girdėti ne tik Sevastopolyje, bet ir Balaklavoje. Pašnekovai tvirtina, kad sprogimo banga buvo tokia galinga, kad žmonių butuose barškėjo langai.

Sprogimą buvo priverstas pakomentuoti Sevastopolio „gubernatorius“ Michailas Razvožajevas. Anot jo, Streleckajos įlankoje tariamai susiklostė avarinė situacija – uždarytame ir šalinimui ruošiamame nedideliame priešpovandeniniame laive kilo gaisras.

„Į įvykio vietą skubiai išvyko Juodosios jūros laivyno priešgaisrinė tarnyba ir Ekstremalių situacijų ministerijos pajėgos. Gaisras jau visiškai užgesintas, vis dar tvyro dūmai. Nukentėjusiųjų nėra“, – sakė jis.

 

Atskirai užgrobto miesto „gubernatorius“ informavo, kad vasario 17-osios rytą Balaklavoje buvo numuštas Ukrainos bepilotis orlaivis, kurį tariamai specialiai paleido Ukrainos gynybos pajėgos smogti energetikos objektui.

„Šiandien anksti ryte Balaklavos šiluminės elektrinės teritorijoje oro gynybos pajėgos numušė droną. Elektrinei žalos nėra, ji veikia normaliai“, – apibendrino kolaborantas.

Vasario 17-osios rytą žurnalistai paprašė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų pranešėjo Jurijaus Ignato pakomentuoti naujuosius sprogimus Kryme. Pareigūnas pabrėžė neturintis įgaliojimų reaguoti į tokius incidentus, tačiau užsiminė, kad sprogimai už Rusijos linijų tęsis.

 

Verta paminėti, kad jau antrą dieną aneksuotame Kryme vyksta didelio masto sprogimai. Vasario 16 d. okupacinė valdžia pranešė apie masinį Sevastopolio išpuolį, kuriame tariamai dalyvavo iki 10 Ukrainos bepiločių orlaivių. Taip pat pranešta, kad vasario 16-ąją okupuotame Armjanske nugriaudėjo galingi sprogimai. Pirminiais duomenimis, incidentas įvyko RF ginkluotųjų pajėgų karinio dalinio teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(0)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: