Rusai taip suerzino Azijos šalį, kad vietoj milijoninės sutarties dėl Mi-28 buvo uždrausta įplaukti rusų laivams  ()

O viskas prasidėjo nuo to, kad rusai atakavo laivą su didele grūdų siunta ir net neatsiprašė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų vasario 14 dieną Bangladešo vyriausybė įvedė draudimą į šalies uostus įplaukti 69 Rusijos laivams, įskaitant tanklaivius ir kitus krovininius laivus, priklausančius 7 įmonėms. Šis žingsnis Kremliui iš tiesų yra skausmingas, nes dėl to rusams sunku pristatyti prekes, reikalingas Rupuro AE statybai Indijoje, įgyvendinant bendrą projektą su Rusijos Federacija.

Tačiau kartu ši istorija turi tam tikrą ryšį su pasauline ginklų rinka, t. y. kaip Kremliaus karinės pramonės kompleksas greitai praranda klientus dėl savo „produkcijos“ po invazijos į Ukrainą.

Bangladešas buvo tarp „tradicinių“ Rusijos orlaivių pirkėjų Azijos regione. Remiantis „The Military Balance 2022“, Bangladešo kariuomenė turi 8 naikintuvus MiG-29 ir 13 kovinių mokymo lėktuvų Jak-130, 14 sraigtasparnių Mi-17 ir 12 Mi-171Sh.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5920 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

2021 m. gruodžio pabaigoje tapo žinoma, kad be to, Bangladešas nori įsigyti aštuonis atakos sraigtasparnius Mi-28NE iš Rusijos Federacijos. Numatoma sutarties vertė turėjo siekti 473 milijonus dolerių, o šiuos pinigus iš pradžių dar reikėjo rasti valstybės ižde. Nors sprendimą pirkti Mi-28 Bangladešo kariškiai priėmė būtent po to, kai pas juos atvyko Rusijos Federacijos delegacija.

Prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą, Ukraianos uostuose buvo užblokuotos kelios dešimtys civilių laivų, visų pirma su Bangladešo vėliava plaukiojantis motorlaivis „Banglar Samriddhi“, į kurį pavyko pakrauti didelę partiją grūdų. 2022 metų kovo 2 dieną į šį laivą pataikė Rusijos karinio jūrų laivyno raketa, vienas iš įgulos narių žuvo.

 

Bangladešas norėjo gauti iš Rusijos kompensaciją už nuostolius dėl šio apšaudymo, kurio suma, kai kurių šaltinių teigimu, siekė 150 milijonų dolerių (tik paties laivo draudimo įmokos siekė 22 milijonus dolerių). Tačiau vietoj to Bangladešas gavo rusų atsisakymą.

Akivaizdu, kad po to klausimas dėl galimo Mi-28 pirkimo buvo išbrauktas iš Bangladešo darbotvarkės, ypač po Rusijos „wunderwaffe“ (stebuklingo ginklo) fiasko Ukrainoje. Ir tada Rusija sulaukė sankcijų prieš Rupuro AE projektą, kuris turėtų bent kažkaip palaikyti santykius tarp Maskvos ir Indijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()