„Štai kodėl Maskva skubiai sustabdė naują 500 000 žmonių mobilizavimą“: skelbiamas kariuomenės košmaras, kas Rusijoje nutiko su pirma „mobikų“ banga  (7)

Vakarų žiniasklaida teigia, kad Rusija neturi pajėgų, kad pasiektų rimtą pažangą per vadinamąjį „didįjį“ puolimą. Ir jie cituoja vieną iš Ukrainos diplomatų, kad okupantai „sukaupė pajėgas užimti vieną ar du nedidelius Donbaso miestus. Ir viskas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai gali sutelkti palyginti didelį darbo jėgos kiekį nedideliame fronto sektoriuje.

Tai 24 kanalui pasakojo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas Aleksejus Hetmanas.

Tačiau, anot jo, šių karių neužteks visai fronto linijai.

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į problemas, kurios trukdo rusams vykdyti „didįjį“ puolimą.

Pirmoji problema: iškilo buitiniai sunkumai

Jis pabrėžė, kad įsibrovėliai turi problemų dėl daugybės mobilizuotų asmenų.

„Šios problemos yra ne tik karinės, bet ypač buitinės. Paaiškėjo, kad Rusija nepajėgi mobilizuoti, o mūsų žvalgybos duomenimis, tai yra 326 000 žmonių, aprūpinti viskuo, ko reikia, kad jie galėtų bent atlikti karinę tarnybą. Jau nekalbant apie kariavimą“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras.

Jis pabrėžė, kad mobilizuotieji neturi pakankamai šalmų, neperšaunamų liemenių, visos kariui reikalingos ekipuotės. Jiems taip pat trūksta sunkiosios technikos, kuria jie privalo aprūpinti kariuomenę pagal savo nuostatus.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Paaiškėjo, kad jų karinė pramonė ir karinis-pramoninis kompleksas nebuvo pasiruošę tokiam mobilizuotųjų skaičiui ir nesusitvarkė, kad greitai aprūpintų šiuos žmones viskuo, ko reikia“, – sakė jis.

Hetmanas priminė, kad Rusijos sausumos pajėgose buvo 280 000 žmonių. O rusai sutelkė daugiau žmonių nei visos jų sausumos pajėgos.

„Ir dabar jie nežino, kaip juos aprengti, į kokį transportą įsodinti ir kaip jiems kovoti“, – pridūrė jis.

Antra problema: jie vežami kaip galvijai

Karo ekspertas kalbėjo apie kitą okupantų problemą – kaip visus šiuos mobilizuotus žmones transportuoti.

„Norint juos nuvežti į kai kuriuos poligonus, kuriuos bando plėsti, reikia didelio transporto kiekio. Tai irgi problema, todėl mobilizuotieji vežami prekiniuose vagonuose kaip galvijai“, – sakė jis.

Trečioji problema: kvalifikuoto personalo trūkumas

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų majoras mano, kad rusai neturi pakankamai jaunesniųjų vadų.

 

„Kad šie žmonės taptų kariniu daliniu, turi būti būrių vadai, kuopos ir daug daugiau personalo, kuris užtikrins šios ginkluotosios rikiuotės veiklą“, – pabrėžė Hetmanas.

Anot jo, šis personalas turi būti kvalifikuotas. Ypač ginkluotoje tarnyboje ar laivyne, kur žmonės turi utilizuoti degalus ir tepalus, remontuoti įrangą.

„Jie užverbavo mobilizuotus, apskritai, pėstininkus, bet nėra tų žmonių, kurie turėtų juos aprūpinti. Todėl rusai sustabdė kitą 500 000 žmonių mobilizavimo bangą, nes nelabai supranta, ką daryti su jau mobilizuotais žmonėmis“, – pabrėžė jis.

Ne tokia baisi jėga

Hetmanas pažymėjo, kad popieriuje su rusais viskas atrodo gerai, tačiau iš tikrųjų jie nėra tokie baisūs daliniai, kaip atrodė prieš kelis mėnesius ar savaites.

„Todėl ir mes, ir mūsų partneriai popieriuje matėme, kad surenkama gana galinga kariuomenė. Kai jie pradėjo veikti su šiomis problemomis, su kuriomis jie susidūrė, tai nebuvo tokia baisi jėga“, – sako Hetmanas.

 

Jo nuomone, okupantai tikrai gali užgrobti kelis miestelius Ukrainos teritorijoje.

„Suprantame, kad ten vis dar sunku ir rusai turi sukaupę daug žmonių su ginklais, nors daugiausia su šaulių ginklais. Bet tokia grupuotė nėra pajėgi įgyti pranašumo kare ir žengti toli – dešimtis kilometrų“, – pabrėžė jis.

Rusijos armijos pabaiga

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad priešas nebeturi realių rezervų, skirtų sustiprinti dabar fronto linijoje esančią grupuotę. Šiandien ten kariauja visa Rusijos kariuomenė, ten sutelkta visa rusų technika – daugiau nieko jie neturi. Tik nedideles atsargas.

„Visa jų turima Rusijos kariuomenė dabar kovoja prieš mus, todėl gali taip kovoti, atakuodami mažas fronto dalis. Juk jei jie paliks visą savo kariuomenę ir mes ją nužudysime, tai reikš karo pabaigą, nes nebus su kuo kautis. Rusijos armija baigsis“, – reziumavo Aleksejus Hetmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(6)
(302)

Komentarai (7)