Galinga dvikova: Ukrainos „Msta-S“ stojo į mūšį su viena geriausių valdomų raketų sistema „Šturm-S“ (Video)  ()

Mūšiuose prie Bachmuto Ukrainos artileristai sunaikino retą prieštankinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iosios atskirosios šturmo brigados artileristai sunaikino rusišką šarvuotą mašiną „Šturm-S“.

Kaip pranešė brigados spaudos tarnyba, kariai mūšiuose prie Donecko srities Bachmuto sėkmingai atakavo „Šturm-S“ šarvuotį savaeige „Msta-S“ haubica. „Trys „Msta-S“ smūgiai sunaikino šarvuotą kovos mašiną „Šturm-S“ ir sandėlį su amunicija Bachmuto priemiestyje.

„Šturm-S“ – sovietinė savaeigė prieštankinių raketų sistema, skirta tankams, šarvuočiams ir gerai fortifikuotiems taikiniams naikinti. 9K114 „Šturm-S“ iš esmės yra raketų paleidimo įrenginio pavadinimas. Šiuo atveju jis buvo sumontuotas ant MT-LB vikšrinio šarvuočio bazės, bet tokie įrenginiai gali būti montuojami ir, pavyzdžiui, sraigtasparniuose. „Šturm-S“ leidžia 9M114 „Kokon“ raketas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Kokon“ raketa yra 1,6 metrų ilgio ir 36 cm pločio. Visas įrenginys su raketa sveria daugiau nei 31 kg, vien kovinė galvutė sudaro 5,3 kg to svorio. Išauta iš stiklo pluoštu sutvirtinto plastikinio vamzdžio „Kokon“ lekia 1240 km/val. greičiu ir iki taikinio gali skristi iki 5 kilometrų. „Kokon“ turi pažangią radio bangomis taikinį sekančią kovinę galvutę, kuri veikia šiek tiek panašiai kaip ukrainietiška „Stugna-P“. Teigiama, kad „Kokon“ gali pramušti 50-60 cm storio šarvus. Tai, aišku, sunkiai įmanoma, bet tai vis tiek yra pavojingas ginklas, kurį geriausia anksti pašalinti iš mūšio lauko. 

 

Rusijoje „Šturm-S“ vadinama viena geriausių valdomų raketų sistemų. Modernizuota versija „Šturm-SM“ pradėjo tarnybą 2014 m., o standartinė „Šturm-S“ - 1979-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: