„Kojines būtume išsiplovę Dnipre“. Neapsikentęs Prigožinas paskelbė, kas iš tikro nutiko „Wagner“  ()

Aktyviai agresijoje prieš Ukrainą dalyvaujanti Jevgenijaus Prigožino kompanija „Wagner“ išgyvena juodus laikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gandus apie galimą „Wagner“ pasitraukimą iš Ukrainos patvirtino pats Jevgenijus Prigožinas. Jo pareiškimą vasario 15 dieną išplatino separatistiniai Z kanalai.

Prigožinas užuominomis kalbėjo, kad jo „Wagner“ nesugebėjo užimti Ukrainos Bachmuto. Dėl to, kas nutiko, jis kaltino Rusijos  gynybos ministeriją, su kuria atvirai konfliktuoja.

„Pažanga nevyksta taip greitai, kaip norėtume... Manau, kad Bachmutas būtų buvęs užimtas prieš Naujuosius metus, jei ne mūsų siaubinga karinė biurokratija ir pagaliai į ratus, kurie kasdien kišami. Šiandien turime tam tikrų struktūrinių pokyčių... Nutrauktas kalinių priėmimas į mūsų gretas“, – sakė Prigožinas.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Jis paskelbė apie „Wagner“ sumažėjimą dėl nuostolių ir sutarčių pabaigos. „Tikrai kažkada sumažės dalinių skaičius ir užduočių  mes negalėsime atlikti kaip norėtume“, – sakė „Wagner“ vadovas.

Jis reiškė pretenzijas reguliariajai Rusijos kariuomenei dėl to, kad kituose fronto sektoriuose irgi nesiseka. „Jei šiandien skirtinguose sektoriuose būtų buvę po 3-5 „wagnerius“, manau, kad Dnipre būtume išsiplovę kojines“, – patikino Prigožinas.

Rusijos žmogaus teisių aktyvistų teigimu, karui prieš Ukrainą „Wagner“ užverbavo apie 50 000 nuteistųjų.  85–90% jų buvo pašalinti Bachmuto šturme. Grupuotė sugebėjo pasiekti labai kuklių rezultatų šiame sektoriuje ir prarado beveik visą savo personalą.

 

Nuo vasario 1 dienos Prigožinui buvo uždrausta verbuoti nuteistuosius. Preliminariai prognozuojama, kad Rusijos gynybos ministerija pati taip pildys karinius dalinius arba tiesiog mažina Prigožino įtaką šalyje.

Nuolat sklando gandai, kad „Wagner“ netrukus visiškai paliks Ukrainą ir grįš į Afriką.

(71)
(5)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: