„Reuters“: JAV ir ES ruošia dvigubą smūgį Rusijai - vasario 24 d. bus galinga žinia  ()

Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą metinių proga Maskva sulauks naujo finansinio smūgio iš Europos Sąjungos ir JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė naujienų agentūra „Reuters", remdamasi dviem šaltiniais diplomatiniuose sluoksniuose. ES svarsto apie RF bankų atjungimą nuo SWIFT. Smūgis Rusijai bus dvigubas, nes Vašingtonas taip pat planuoja sustiprinti sankcijas didžiausiems Rusijos Federacijos bankams. 

Žurnalistams pavyko sužinoti, kad „Alfa-bank" planuojama atjungti nuo SWIFT. „Politico" teigimu, apribojimai gali būti taikomi dar trims finansinėms organizacijoms. „Bloomberg" vėliau pranešė, kad, be „Alfa Bank", sankcijos gali būti taikomos „Tinkoff Bank" ir „Rosbank".

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5919 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Apribojimai gali būti įvesti ir Nacionaliniam gerovės fondui, rašė agentūra. Taip pat kalbama apie sankcijas Rusijos propagandai, Ukrainoje vogtus grūdus gabenantiems laivams, rusiško asfalto ir gumos eksportui. „Bloomberg" nepatikslino, apie kokias sankcijas Rusijos bankams kalbama.

Bet iš „Reuters" publikacijos matyti, kad visais atvejais planuojama atjungti nuo „Swift" bankų sistemos, kuri naudojama pinigų pervedimui tarp bankų. Europos Sąjunga taip pat svarsto apribojimus Dubajuje įsikūrusiai laivybos bendrovei, kuri padeda Rusijai gabenti naftą. Jungtinės Valstijos taip pat svarsto išplėsti sankcijas su Rusija susijusiems bankams, kad būtų išvengta jau nustatytų apribojimų apėjimo, pranešė „Reuters" šaltinis Baltuosiuose rūmuose.

 

Agentūra nenurodo, apie kuriuos bankus kalbama. Kaip ir tikėtasi, „Gazprombank" nepateks tarp Europos sankcijų. Vienas „Reuters" šaltinis teigė, kad bet kokie bandymai įvesti apribojimus jam susilauks pasipriešinimo dėl jo svarbos apdorojant mokėjimus už rusiškas dujas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(6)
(65)

Komentarai ()