[Žinios trumpai] „Jokiu būdu jų nenumuškite!“: paskelbta, kokį pavojų iš tikrųjų kelia rusiški oro balionai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-02-17 20:38
O ką daro tie atšvaitai? Trikdo ryšį? O kulkos balionų negali pasiekti?
Nerkus 2023-02-17 21:42
Radarų spindulius stipriai atmuša. Ekrane matomas labai šviesus objektas. Nors šiaip įdomu, kaip rašė, kad jav, kai prasidėjo skandalėlis su kinų balionu, tai tą balioną pamatė žmonės, o kariškiai nematė, nes jų radarai buvo nustatyti matyti greitai judančius objektus.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-18 01:22
https://www.youtube.com/watch?v=z5cR6EA2jGY
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-18 01:43
Tų atšvaitų panaudojimo technikų yra ne viena. Bet pagrindinis tikslas yra tas, kad tas taškas (balionas) būtų pamatytas. Pamačius balioną galima jį tiesiog numušti, ko pasekoje sunaudojama gana brangi raketa. Turint daug balionų galima stipriai apkrauti gynybinę sistemą. Čia angliškam šaltinyje skaičiau, tai nesu tikras ar gerai viską supratau - gal kas pataisys. Oro gynybos sistema užsiima objekto atpažinimu - tai jau atskira sistema. Tai užfiksavus tą balioną kaip tašką, galima įjungti oro gynybos sistemą, kad objektas būtų atpažintas. Bet tokiu atveju kartu* su balionu gali keliauti ir koks dronas, kuris aptiks oro gynybos sistemą (jos siųstuvus) ir tada atakuos tą sistemą. Kitaip tariant balionas veikia kaip masalas. Su kulkom ten turbūt tik skylių pridarysi, bet jis ir toliau skris - per didelis, kad kelios skylutės padarytų įtaką (info iš kinų baliono straipsnio, bet tas gal aukščiau skraidyt paruoštas buvo): "Massie atkreipė dėmesį į pavyzdį iš 1998 m., kai Kanados F-18 šaudė į 100 metrų oro balioną, kuris po 1000 šovinių sugebėjo išlikti ore dar šešias dienas."
Nerkus 2023-02-18 10:22
Oro gynybos sistema irgi turi 'balionus', tai prietaisai kurie imituoja radarų veikimą. Juos išdėlioja įvairiose vietose ir įjungia kartu su tikrais radarais. Jugoslavijos kare naudodavo mikrobangų krosneles. Pastatydavo lauke generatorių, padarydavo, kad atidarius mikrobangų krosnelės dureles ji veiktų ir jas matydavo kaip radarus. Tik nelabai aišku ar tokia technologija padėdavo.
kestutisz 2023-02-20 09:33
Pats atšvaitas išvis tik didesnis šviesą atspindinčio kelio ženklo elementas, kad radarui maksimaliai grąžintų signalą iš jam "šviečiant" iš bet kurios pusės. Ir kulkomis nelabai - koks tipinis meteorologų balionas kyla ir iki beveik 30km. O jei dar teisingai paskaičiavus iš kur paleisti kad sprogtų tam tikroje vietoje - krisdamas ašvaitas imituos ir kažką balistinio.