„Turiu vieną palinkėjimą - eik &#&@%*!“ To dar nebuvo - Slovakijos ministras pasiuntė Orbaną „paskui rusų laivą“  ()

„Visiems Putino bendradarbiams, visiems, kurie nori taikos Ukrainos sunaikinimo kaina, turiu tik vieną žinią: eikite &#&@%* paskui rusų laivą!“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-22 „Turiu vieną palinkėjimą - eik &#&@%*!“ To dar nebuvo - Slovakijos ministras pasiuntė Orbaną „paskui rusų laivą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slovakijos užsienio reikalų ministras Rastislavas Kačeris pasiuntė Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną, palaikantį V. Putino agresiją, „paskui Rusijos laivą“.

Feisbuke Kačeris pažymėjo, kad žavisi ukrainiečių patriotizmu ir meile laisvei Rusijos kariuomenės karo nusikaltimų fone.

Ministras pridūrė, kad šiandien susitiko su Ukrainos kolega Dmytro Kuleba ir matė ES narių vienybę remiant Ukrainos laisvę ir nepriklausomybę, tik viena Europos Sąjungos narė, anot jo, „kliedi, kad ginklų tiekimas pratęsia karą“.

Slovakijos užsienio reikalų ministras pacitavo Vengrijos ministrą pirmininką Viktorą Orbaną, dieną prieš tai pareiškusį, kad karas Ukrainoje yra „konfliktas tarp dviejų slavų valstybių“.

„Tai yra, tegul rusai greitai nužudo ukrainiečius... Kaip bjauru. Kaip gaila. Kaip nekrikščioniška. Šv. Martynas Turietis (gimęs dabartinėje Vengrijoje) gėdytųsi tokių krikščionių. Vienu klausimu aš sutinku su šiais Rusijos agresorių bendradarbiais iš Karpatų. Ginklų tiekimas Ukrainai pratęsia konfliktą ir vilkina taiką. Rusija yra didžiausia ginklų tiekėja į Ukrainą“, – rašė Kačeris.

Ministras priminė, kaip Putinas 2014 metais tiekė ginklus kovotojams, kurie užėmė dalį Donecko ir Luhansko sričių ir įsiveržė į Krymą. Kačeris ragino visus „rusiškojo pasaulio“ šalininkus persikelti į Rusiją, „kur jie supus izoliatoriuose arba Gulage“.

 

Kartu su neonaciais į kovą dėl Putino stojo ir Orbanas, pridūrė ministras: „Rašau šias eilutes traukinyje, vykdamas iš Briuselio į Londoną. Slovakija yra Vakarų dalis. Šiandien ES ir NATO. Esame išsivysčiusio pasaulio dalimi. Nenoriu, kad elgtumėmės kaip Orbanas ir jau tikrai nebūsime Putino pusėje. Tai būtų mūsų pražūtis. Visiems Putino bendradarbiams, visiems, kurie nori taikos Ukrainos sunaikinimo kaina, turiu tik vieną žinią: eikite paskui rusų laivą!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(295)
(0)
(295)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()