ISW skelbia apie sukilimą prieš „Wagner“: prasidėjo samdinių skerdimas - Prigožinas skelbia apie išdavystę  ()

Remiantis naujausiu Karo studijų instituto (ISW) vertinimu, „Wagner“ grupė prarado galimybę gauti Rusijos gynybos ministerijos ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Prigožinas, „Wagner“ įkūrėjas ir ilgametis Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas, pirmadienį pareiškė, kad Rusijos kariuomenė nustojo aprūpinti jo privačią samdinių grupę artilerijos sviediniais dėl jo „sudėtingų santykių“ su nenurodytais Rusijos pareigūnais, rašo ISW.

Ekspertų grupė praneša, kad Prigožinas tikriausiai turi omenyje Rusijos gynybos ministerijos pareigūnus, nes „Wagner“ ir Rusijos kariuomenės ryšiai ir toliau silpsta.

„Prigožinas tvirtino, kad „Wagner“ jaučia „visišką sviedinių alkį“ dėl to, kad Rusijos kariuomenės pareigūnai ignoravo jo reikalavimus ir įvedė naujus apribojimus amunicijos įsigijimui“, – skelbia Prigožinas.

„Paprasčiausiai vyksta tiesioginės kliūtys“, – sakė Prigožinas garso pareiškime, kurį paskelbė kita jo įmonė „Concord Group“.

„Tai galima prilyginti didelei išdavystei“, – sakė jis ir pridūrė, kad dėl amunicijos trūkumo jo kovotojai „masiškai miršta“.

 

Pasak Prigožino, „Wagner“ samdiniai patyrė „dvigubai daugiau nuostolių“.

Rusijos gynybos ministerija taip pat sustabdė Prigožino galimybes verbuoti kalinius ir neleido jiems naudotis Rusijos poligonais. Anot „Wagner“ įkūrėjo, kai kurie Rusijos karininkai „pažeidė karinį kodeksą“, tebeteikdami ginklų jo samdinių grupei.

Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas antradienį apkaltino šalies Gynybos ministeriją ir Generalinio štabo viršininką tyčia atėmus iš savo kovotojų amuniciją Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(2)
(100)

Komentarai ()