[Žinios trumpai] JAV valstybės departamentas įvardijo sąlygą, kuriai esant Bidenas gali susitikti su Putinu  ()

Baltųjų rūmų vadovas yra pasirengęs surengti susitikimą su bet kuriuo pasaulio lyderiu, jei tai bus įdomu JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas nesusitiks su Rusijos kolega Vladimiru Putinu, kol nesibaigs karas Ukrainoje. Tai pareiškė JAV valstybės departamento atstovė Andrea Kaplan interviu BBC metu, paskelbtame vasario 21 d.

„Žinoma, tam reikia matyti agresijos prieš Ukrainą pabaigą. Labai sunku vesti diplomatines derybas tokiu lygiu, kai karas Ukrainoje tęsiasi", – BBC žurnalistui sakė A. Kaplan.

Kartu Valstybės departamentas pabrėžia, kad prezidentas J. Bidenas sakė, jog yra pasirengęs susitikti su bet kuriuo lyderiu, tačiau tai turėtų būti naudinga JAV. Tai turėtų būti visavertis diplomatinis pokalbis, teigė A. Kaplan ir pridūrė, kad Baltieji rūmai šiuo metu neplanuoja susitikimo su Rusijos prezidentu V. Putinu.

 

„Kol kas Rusija kariauja Ukrainoje. Kai matome tokią agresiją, suprantame, jog Rusija dar nepasirengusi diplomatijai, tai tiesiog absurdiška", – pridūrė A. Kaplan.

Verta pažymėti, kad JAV Valstybės departamento manymu, Ukraina baigs karą tada, kai nuspręs Kyjivas, jam JAV įtakos daryti negali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()