„Naikiname viską, nuo Lancetų iki BTRų“: rusai paskelbė ypatingo Ukrainos pabūklo medžioklę  ()

Anot įgulos vado su šaukiniu „Generolas“, jų darbe pagrindinis dalykas yra manevringumas. Reikia nuolat keisti savo poziciją, nes RF ginkluotosios pajėgos medžioja tokias mašinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinio pabūklo ZU-23-2 ukrainiečių įgula savo užduotis atlieka netoli Bachmuto. Apie darbą Bachmute pasakojo Ukrainos gynybos ministerijos leidinys „ArmyInform“.

Priešlėktuvinės įgulos vadas seržantas su šaukiniu „Generolas“ sako, kad svarbiausia jų darbe – manevringumas. Net ir saugodamas konkretų objektą, ekipažas juda bent kelis kartus per dieną. Juos medžioja rusų kariuomenė.

Priešlėktuviniai ginklai ne tik atlieka kovinės paramos Ukrainos daliniams užduotis, bet ir saugo svarbius infrastruktūros objektus Donbase.

„Tiesą sakant, Rusija į Donbasą atneša tik kraują, niokojimą ir žiaurumą, naikina visus civilizacijos požymius, nustumdama vietinių gyventojų likučius į tamsiuosius amžius. Tam užkertame kelią „laikydami dangų“ nuo jų barbariškų išpuolių“, — sako Generolas.

Pastaruoju metu Ukrainos kariuomenė teigia pataikiusi į įvairius Rusijos karių taikinius – nuo ​​dronų iki pėstininkų.

„Iš naujausių dalinio pasiekimų – sunaikintą rusų dronas „Lancet“, o Gorlovkos kryptimi sunaikinome du priešo šarvuočius ir kelias priešo mašinas. Priešo pėstininkai, tai buvo, kaip dabar sakoma, „mėsos banga“, – sako įgulos vadas.

 

Be to, kariškiai priešlėktuviniais pabūklais sunaikino Rusijos amunicijos sandėlį. Kaip sako seržantas, „buvo sprogstamas fejerverkas“. Ekipažui trūksta tik kokybiškos optikos, kad galėtų užtikrinčiau dirbti didesniu atstumu. Viename iš mūšių buvo išmuštos dvi pėstininkų kovos mašinos, tačiau šaudymo nuotolis buvo apie 3 km, todėl taikinius buvo vos galima atskirti.

„Mačiau veikiant priešlėktuvinius pabūklus „Gepard“, šaunu! Būtų šaunu, jei turėtume tokią techniką. Tada būtume davę!“, – svajone dalijasi Generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(3)
(98)

Komentarai ()