Kadyrovas pradeda dvigubą žaidimą, gali būti didelė išdavystė - paskelbta slapta FSB ataskaita Putinui  ()

„Kadyrovas žaidžia savo žaidimą, siekdamas jo vadovaujamos Čečėnijos Respublikos nepriklausomybės.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas sulaukė linkėjimų iš Rusijos Federacijos FSB. Priežastis – smarkiai išaugęs jo populiarumas tarp gyventojų ir jo vadovaujamos Čečėnijos Respublikos siekis išsikovoti nepriklausomybę.

Apie tai pranešama „Telegram“ kanale „Dosje špiona“. Putinas nuolat gauna dokumentus, kurių esmė turėtų kelti susirūpinimą Rusijos Federacijos prezidentui dėl R. Kadyrovo ir jo aplinkos veiklos.

Kaip žinia, jau seniai vyksta konfliktas tarp „Wagner“ savininko ir Rusijos generalinio štabo vadovybės. Santykiams paaštrėjus, Prigožinas bando ieškoti sąjungininkų, kad išsilaikyti ir atgauti prarastą reputaciją bei V. Putino pasitikėjimą.

„Ne viena žiniasklaidos priemonė pranešė, kad R. Kadyrovas atsisakė stoti į Prigožino pusę informaciniame kare prieš Šoigu ir Gerasimovą. Nors anksčiau R. Kadyrovas aktyviai rėmė savo draugą karinės vadovybės „užpuolimuose“ (pavyzdžiui, skandalas dėl generolo Lapino),“ – sakoma pranešime.

Šaltinio teigimu, R. Kadyrovo pozicija pateisinama tiesioginiu Rusijos prezidento Putino nurodymu – tarp teisėsaugos institucijų vadovų neturėtų kilti viešų konfliktų. Kadyrovas neatsitiktinai savo „Telegram“ kanale paskelbė įrašą, kuriame giria „Wagner“ kovotojų drąsą, o patį Prigožiną vadina „brangiu broliu“.

 

Rusijos Federacijos centrinė valdžia išgyvena „jėgos monopolio“ praradimo krizę. Smarkiai išaugęs Kadyrovo ir Prigožino populiarumas tarp gyventojų yra aiškus to rodiklis. Todėl Šoigu-Gerasimovo duetas kartu su artimaisiais nusprendė „pasmaugti“ nekontroliuojamas grupes.

„Prigožinas pasirinktas pirmąja auka. Dabar eilė Kadyrovui. Beveik kasdien ant Putino stalo dedami dokumentai, kurių esmė turėtų kelti nerimą Rusijos Federacijos prezidentui dėl R. Kadyrovo ir jo aplinkos veiklos“, – rašoma pranešime.

 

Šaltinis teigia, kad pagrindiniai pranešimai yra tokie:

„Kadyrovas žaidžia savo žaidimą, siekdamas jo vadovaujamos Čečėnijos Respublikos nepriklausomybės“;

„Specialioje operacijoje dalyvaujantys čečėnų kariai niekaip nesieja savęs su Rusija. Ideologiškai jie yra ištikimi tik Kadyrovo idėjoms ir sumanymams“;

„Kadyrovas čečėnų karių dalyvavimą specialioje operacijoje vertina kaip savotiškus „mokymus“ savo saugumo pajėgoms, siekiant pasiruošti būsimoms grėsmėms, kurios gali kilti prieš Čečėnijos Respubliką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: