„Tik neikite čia, jokiais būdais neikite!“: „Wagner“ smogikas atskleidė paslaptį apie ypatingą žudikų dalinį (Video)  ()

„Wagner“ samdinys atskleidė, kad Rusija turi ginkluotus būrius, kurie grasindami ginklais, varo nuteistuosius šturmuoti ukrainiečių pozicijų. Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas sugautas vagnerietis, prisistatęs kaip Aleksandras Valerijevičius Rastriginas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs kalinys tvirtina, kad jis 21 dieną dalyvavo mokymuose, po kurių iš karto buvo išsiųstas į fronto liniją, į Červonopopovką Luhansko srityje. Tuo pat metu, šturmuojant Ukrainos pozicijas, Rusijos artilerija nedengė „Wagner“ dalinių.

Vagnerietis sako, kad į frontą jį išviliojo melas. Anot jo, „Wagner“ vadovybė jį apgavo pažadėjusi „nevežti į skerdyklą“.

„Aš nuvykau į Vagnerį, 12-ąjį ešeloną, 1-ąją kuopą, 3-iąjį būrį. Kai atvyko į „zoną“ mūsų pasiimti, mums buvo pažadėta, kad mūsų daugiau neveš į skerdynes, žadėjo tris mėnesius mokymų, mėnesį namie, du mėnesius darbo, už kiekvieną mėnesį uždirbsime po 100 tūkst. rublių. Stovėsime pasienyje, „šluosime“ automobilius, kad kontrabandiniai ginklai ir narkotikai nepatektų pro šalį. Mes visi buvome apgauti“, - sakė belaisvis.

Jis taip pat patvirtino, kad „Wagner“ patiria didelių nuostolių. Jo teigimu, vien Belogorovkoje esą žuvo daugiau kaip 2,5 tūkst. rusų nuteistųjų.

 

Į nelaisvę patekęs V. Prigožino pakalikas bando įteigti savo bendrapiliečiams, kad būtent Rusijos kariuomenė žudo Ukrainos civilius gyventojus. Be to, jie žudo savo pačių brolius.

„Neikite čia, vaikinai, neikite į „Wagner“, viskas čia yra melas. Ir ką jie rodo per mūsų televiziją, kad čia žudomi civiliai. Tai mūsų žmonės juos žudo. Viskas yra melas. Savo akimis mačiau, kaip jie mus vaiko su automatais. Vadai, kurie mums vadovauja, mus nušauna“, - sakė kalinys.

Apie tai, kad „Wagner“ turi šaudymo būrius, ne kartą pranešė Ukrainos gynėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(4)
(131)

Komentarai ()

Susijusios žymos: