„Būtų buvęs HIMARS smūgis”: Donecko pensininkų sode nukrito 250 kg bomba - paaiškėjo žiaurus Rusijos melas  ()

Rusijos kariuomenė bombarduoja Donecką bombomis, kad apkaltintų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas civilių apšaudymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuoto Donecko gyventojai rado įrodymų, kad už jų miesto apšaudymą atsakinga Rusijos kariuomenė. Netoli pagyvenusių žmonių namo prie Čeliuskincevo kasyklos nukrito sovietinė bomba FAB-250. Ir nesprogo. Vasario 18 d., Rusijos bombos vaizdais dalinosi separatistiniai „Telegram“ kanalai.

Liudininkai rodė aviacinę bombą, nukritusią į Donecko pensininkų sodą. Jie pažymėjo, kad okupantai nenorėjo liesti pavojingo daikto. „Atėjo Nepaprastųjų situacijų ministerija, papurtė galvas ir išėjo“, – sakė Donecko gyventojas.

Paaiškėjo, kad sviedinys buvo 250 kilogramų sverianti sovietinė aviacinė bomba FAB-250. „Vaizdo įraše matyti aviacinė bomba FAB-250M-62, kurią galėjo numesti tik lėktuvas. Būtų gerai išsiaiškinti, nes pastaruoju metu kažkaip neprisimename, kad virš Donecko skraidytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvai“, – rašė vienas iš „Telegram“ kanalų.

Šis incidentas buvo dar vienas patvirtinimas, kad Rusijos pajėgos pačios atakuoja okupuotą Donecką. Greičiausiai tokiu būdu įsibrovėliai bando sumenkinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, apkaltindami jas civiių apšaudymu.

 

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lėktuvai, kaip žinia, virš Donecko neskraido. Skraido Rusijos lėktuvai, kurie būtent tokiomis bombomis naikino Ukrainos miestus – Borodianką prie Kyjivo, Mariupolį, Popasną. Jei ši bomba būtų sprogusi, būtų sakoma „pataikė HIMARS“ arba „Točka-U“. Ir Rusijos karo korespondentai ateitų į vietą įrašyti dar vieno reportažo apie tai, kaip „ukrainiečių fašistai jau 8 metus bombarduoja Donecką“, – rašė Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis.

(116)
(1)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: