Skaičiai didžiuliai: atskleidė kiek rusų kreipėsi į Ukrainos programą „Noriu gyventi“  ()

Andrejus Jusovas teigia, kad nuo 2022-ųjų rugsėjo iki 2023-ųjų vasario daugiau nei 8700 rusų kreipėsi į programą „Noriu gyventi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų rugsėjį pradėtas projektas „Noriu gyventi“ leidžia rusams lengvai pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Taip pasidavę rusai gali susikurti naują gyvenimą - jei jie nenori, jie net nėra išduodami Rusijai, nepatenka į belaisvių mainų fondą. Iš viso į šią programą kreipėsi daugiau nei 8700 Rusijos Federacijos piliečių. Apie tai Jevgenijui Kiseliovui pasakojo karo belaisvių gydymą koordinuojančio štabo atstovas Andrejus Jusovas, dirbantis su projektu „Noriu gyventi“.

Kaip aiškino ekspertas, kreipiasi ir reguliarių pajėgų kariai, ir mobilizuotieji. Netgi tie, kurie dar nepradėjo tarnybos, bet jau gavo šaukimą.

„Suprantame, kad ne visi planuoja pasiduoti, tačiau pats susidomėjimas tema, kaip išgelbėti gyvybę Ukrainoje, yra labai orientacinis, kaip ir tai, kad projekto „Noriu gyventi“ informaciniai ištekliai yra uždrausti ir blokuojami šalies agresorės teritorijoje. Tačiau tai nesustabdo šia tema besidominčių žmonių, kurie ateityje gali pasinaudoti maloniu Ukrainos pasiūlymu išgelbėti gyvybę ir nedalyvauti kare“, – situaciją pakomentavo Jusovas. Jis teigia, kad karo belaisvių skaičius yra stebimas ir pranešamas tarptautinėms organizacijoms, tačiau viešai nėra skelbiamas. Ukraina ir Rusija ne kartą apsikeitė karo belaisviais, bet rusai gali pasirinkti netapti mainų fondo dalimi, kad išvengtų represijų savo šalyje.

(92)
(1)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: