Gali prasidėti dar neregėtas sprogimas: į Rusiją pateko apie 60 000 Ukrainos diversantų - kas vyksta?  ()

Rusijos propaganda vis dažniau pripažįsta, kad ukrainiečiai okupuotose teritorijose nenori, kad jų žemės būtų „pririštos“ prie Rusijos Federacijos ir aktyviai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kiek daugiau nei metus Rusijos propaganda juokais svarstė, kiek dienų prireiks Rusijos kariuomenei, kad užimtų Ukrainą. Olga Skabejeva 2022 m. vasario 21 d. ketino pietauti Kyjive, jos draugė Margarita Simonian užpuolikams davė dvi dienas „nugalėti Ukrainą“, o rašytojas Zacharas Prilepinas prognozavo, kad pergalę Rusiją švęs „per pusantros-tris dienas“. Laikas praėjo, o dabar propagandistai ėmė pripažinti, kad ukrainiečiai nenori gyventi Maskvos protektorate ir daro viską, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos laimėtų.

Tarptautinės kovos su terorizmu veteranų asociacijos „Alfa“ prezidentas Serhijus Gončarovas tikina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos specialiosios tarnybos neturi problemų dėl agentų verbavimo okupuotoje teritorijoje.

„5 milijonai vadinamųjų pabėgėlių ir 1 milijonas ukrainiečių, kurie ilgą laiką dirbo Rusijos Federacijos teritorijoje. Tai yra kontingentas, iš kurio šie žmonės yra verbuojami“, - sako jis.

„Kommersant“ stebėtojas Maksimas Jusinas suskaičiavo, kad dabar Rusijoje yra apie 60 000 ukrainiečių diversantų. Kitoje rusų propagandinėje laidoje pripažinta, kad okupuotų teritorijų gyventojai nenori vykti į Rusiją ir padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: rusai stebisi, kad tarp įsibrovėlių sučiuptų Ukrainos pagalbininkų, yra ne tik jauni žmonės, bet net ir pagyvenusios moterys.

 

Propagandistai gūžčioja pečiais, apsimesdami, kad nesupranta šio reiškinio „paslapties“. Viename interviu buriatų tankistas pripažino, kad prieš Ukrainos kampaniją jiems buvo pažadėtas civilių gyventojų palankumas Rusijai, o iš tiesų net senoliai jų nekentė ir vaišino pyragais su žiurkių nuodais.

(260)
(3)
(257)

Komentarai ()

Susijusios žymos: