[Žinios trumpai] Generolas Hodgesas paaiškino, kodėl Rusija nedrįsta suduoti branduolinį smūgį  ()

Buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas mano, jog mažai tikėtina, kad Rusija panaudos branduolinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas B. Hodgesas paaiškino, kodėl Rusija neapsisprendžia dėl branduolinio smūgio. Maskva nedrįs panaudoti branduolinių ginklų kare prieš Ukrainą, tai mažai tikėtinas scenarijus, turint omenyje, kad Vakarai Rusijos pusę perspėjo apie katastrofiškas tokio smūgio pasekmes. Savo požiūrį išsakė buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas, praneša TSN.

Be to, Rusija supranta, kad taktinių branduolinių ginklų panaudojimas situacijos mūšio lauke jos naudai nepakeis. Branduoliniai ginklai geriausiai veikia, kai jie nenaudojami, bet tarnauja kaip atgrasymo priemonė.

 

„Žmonės galvoja: Dieve, jie panaudos branduolinį ginklą. Bet kai tik tai įvyks, viskas bus baigta", – sakė generolas. B. Hodgesas pakartojo, jog tiki Ukrainos pergalės galimybe šiais metais, ypač Krymo pusiasalio išvadavimu. Kad tai įvyktų, JAV ir sąjungininkės turi toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai ir išlaikyti sankcijų spaudimą Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()