„Gal turėtume jam ką nors nusiųsti. Ar jis mėgsta degtinę?“ Zelenskis skelbia netikėtą atsakymą Berlusconiui  ()

Prezidentas pažymėjo, kad jo asmeniškai nepažįsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sarkastiškai pakomentavo buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi pasisakymus apie karą Ukrainoje.

Interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“ metu prezidentas buvo paklaustas, ar jis baiminasi, kad Italija gali pasitraukti iš Europos fronto, nes artimiausi ministrės pirmininkės Giorgia Meloni sąjungininkai atvirai palaiko V. Putiną.

„Mums svarbu neprarasti Italijos ir bet kurios kitos šalies, kuri stengėsi atsilaikyti prieš intensyvią dezinformacijos kampaniją, pastaraisiais metais skleidžiamą Kremliaus, palaikymo. Manau, dalis mūsų silpnumo yra dėl Rusijos propagandos darbo. Todėl aš asmeniškai sukūriau nenutrūkstamo bendravimo sistemą nuo pirmos invazijos dienos, kad pateiktume tikrąją faktų versiją. Nuo Rusijos invazijos į Krymą ir Donbasą matėme, kad prieš tankų atvykimą buvo vykdoma melaginga informacinė kampanija... Tačiau esu tikras: Giorgia yra stipri moteris, galinti išlaikyti savo vyriausybę“, – sakė jis.

 

Jis taip pat juokavo, prisimindamas internete išplatintą įrašą, kuriame, kaip buvo pranešta, S. Berlusconi sakė, jog gavo iš V. Putino degtinės dėžutę ir „gražų laišką“.

„Girdėjau S. Berlusconi pareiškimus. Asmeniškai jo nepažįstu. Bet gal turėtume jam ką nors nusiųsti. Ar jis mėgsta degtinę? Ukrainoje ji puikios kokybės, jei norės, duosime“, - sakė V. Zelenskis.

Kaip žinia, V. Putino draugas S. Berlusconi sistemingai teisino Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą. Anot jo, iš pradžių Rusijos kariuomenė esą turėjo pakeisti Ukrainos vyriausybę „padoriais žmonėmis“.

 

Tada V. Zelenskis pasakė, kad italų politikas tiesiog kartoja V. Putino pasakojimus.

Neseniai S. Berlusconi pareiškė, kad karas tariamai nebūtų prasidėjęs, jei Ukrainos prezidentas „būtų nustojęs pulti dvi autonomines Donbaso respublikas“.

Po to jis bandė teisintis, sakydamas, kad „visada buvo ir yra Ukrainos žmonių ir pasaulio pusėje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(3)
(67)

Komentarai ()