Prigožinas su Rusijos gynybos ministerija skubiai naikina „Wagner“ smogikus – kas vyksta?  ()

Jevgenijus Prigožinas ir Rusijos gynybos ministerija pastaruoju metu kartu naikina kalinius, užverbuotus karui prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Prigožinas 2022 metų rudenį į „Wagner“ užverbavo kalinius Rusijos kolonijose. „Sutartys“ su jais buvo pasirašytos 6 mėnesiams, o jau kovo-gegužės mėnesiais samdiniai turėtų būti paleisti į laisvę. Tačiau Kremlius nesiruošia grąžinti „kraujo skonio“ paragavusių nusikaltėlių į tėvynę.

Rusų sociologas Igoris Eidmanas pažymėjo, kad Rusijos valdžia „dėl vaizdo“ kelis buvusius kalinius išleido namo, o likusieji Rusijos Federacijos „didvyriai“ buvo pradėti skubiai šalinti.

„Likusius reikia skubiai suversti į žemę. Ką daro Prigožinas, siųsdamas juos į savižudiškus puolimus. Jis bando perkelti atsakomybę už masines savo ginkluotų vergų žudynes Gynybos ministerijai. Tai Prigožino demonstratyvi isterija dėl to, kad jo žmonės masiškai miršta“, – komentuoja Eidmanas.

 

Opozicionierius mano, kad konfliktas tarp Prigožino ir Šoigu yra realus, tačiau partijos turi bendrų tikslų. Kremlius, Rusijos Federacijos gynybos ministerija ir „Wagner“ savininkas siekia iki pavasario pabaigos sunaikinti beveik visus rudenį užverbuotus kalinius.

Tačiau Prigožinas baiminasi, kad nusikalstamas pasaulis gali jam atkeršyti už tokią provokaciją, todėl kaltininku bando paversti Šoigu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()