V. Zelenskis paskelbė galingą kalbą: „Niekas okupantų nebijo. Mes ruošiamės trumpam karui“  (1)

Prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Ukraina ruošiasi trumpam karui ir pergalei, ir jog rusams niekada nepavyks užimti Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Zelenskis tai pasakė interviu Italijos žiniasklaidai, praneša „Corriere della Sera", ir televizijos kanalas „Rai".

Ukrainos prezidentas pažymėjo: „Rusai dar nesuprato, kad šiandien esame stipresni nei buvome prieš metus, ir jiems niekada nepavyks užimti Ukrainos, kaip jie tikėjosi".

„Ruošiamės trumpam karui ir mūsų pergalei. Kuo greičiau ji bus, tuo mažiau aukų turėsime. 2014 metais konfliktas įstrigo, ir tai neišėjo į naudą. Minsko susitarimai suteikė V. Putinui laiko pasiruošti, daugiau nepakliūkime į tuos pačius spąstus. Mūsų kariai yra labiau motyvuoti, nes saugo savo šeimas, namus.

Kita vertus, pamatėme, kad ekonominės sankcijos prieš Maskvą yra didelė pagalba mums, jos suteikia laiko ir erdvės saviorganizacijai".

Atsakydamas į klausimą, ar verta prarasti žmones dėl mažo Bachmuto miestelio apsaugos, V. Zelenskis atsakė, kad Ukrainai svarbu jį išsaugoti, bet ne bet kokia kaina ir ne tam, kad visi žūtų.

„Mes kovosime tol, kol bus protinga. Rusai nori tęsti puolimą į Kramatorską ir Slovjanską iki pat Donbaso sienų ir iki Dniepro, jei galės. Mes priešinamės, o tuo tarpu ruošiame kitą kontrpuolimą", – sakė V. Zelenskis.

 

Tuo pat metu interviu televizijos kanalui „Rai" metu paklaustas, ar nebijo naujo Rusijos puolimo, V. Zelenskis teigė, kad Ukrainos kariai dabar yra daug stipresni už Rusijos.

„Tikrai jie nebegali eiti toliau, jie nėra tokie galingi kaip anksčiau. Dabar mes už juos daug stipresni.

Žinome, kad jei pralaimėsime, prarasime viską: namus, vaikus, tėvus, todėl mums nesvarbu, ar tai senas, ar naujas puolimas. Po to, kas įvyko praėjusių metų vasario 24 dieną, kompromisų nebėra. Buvo pažeista tarptautinė teisė, buvo pažeista viskas, kas gali būti žmogiška. Mes jų nebijome. Niekas jų nebijo, viskas vyksta ne pagal jų planus", – reziumavo V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: