To dar nebuvo! Puolimą Donbase paralyžiavo „mobikų“ maištas  ()

Rusijos puolimas į pietus nuo Avdijivkos pradėjo žlugti – Rusijos Federacija pradėjo turėti problemų dėl gyvosios jėgos – „mobikai“ iš Tuvos surengė riaušes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos puolimas į pietus nuo Avdijivkos pradėjo žlugti ir negalėjo būti vainikuotas sėkme – pagrindinis Rusijos puolimo tikslas – gyvenvietė Vodyanoye, galiausiai nebuvo užimta. Tai pranešė buvęs „DLR“ lauko vadas ir buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų pareigūnas Strelkovas-Girkinas.

Savo „Telegram“ kanale jis teigė, kad Rusijos kariuomenės daliniams Avdijivkos apylinkėse pritrūko žmogiškųjų išteklių. Be to, iškilo rimtų problemų dėl karinės technikos, artilerijos ir amunicijos – Ukrainos ginkluotosios pajėgos priešams padarė tokių didelių nuostolių, kad Avdijivkos puolimas įstrigo.

Be to, Girkinas pabrėžė, kad kompensuoti mobilizuotųjų nuostolių iš Rusijos kariuomenės prie Avdijivkos neįmanoma, nes būtent čia, užnugaryje, siautė Tuvos „mobikų“ batalionas, kuris vėliau buvo grąžintas į Rusiją. 

 

„Būtent čia – užnugaryje – sukilo mobilizuotųjų batalionas iš Tuvos ir buvo saugiai grąžintas į gimtąją žemę“, – sakė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad tarp rusų vis labiau ryškėja problemos dėl gyvosios jėgos – rusams vis dar nepavyko iki galo suformuoti lengvųjų pėstininkų „Nevskio“ bataliono dėl žmogiškųjų išteklių trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)

Komentarai ()