„Gyvenimo trukmė yra apie 4 val.“ – JAV jūrų pėstininkas paskelbė apie žiaurų košmarą Ukrainoje  (1)

Ukrainos fronte kovojantis amerikietis perspėja, kad mūšio laukas Bachmute yra siaubingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija artėja prie „specialios karinės operacijos“, kurią ji pradėjo 2022 m. vasarį prieš Ukrainą, vienerių metų sukakties. Blėstant žiemos orams ir artėjant pavasariui, karo ekspertai spėja apie atnaujintą Rusijos pajėgų puolimą. 2022 m. liepą frontas persikėlė į Bachmutą – miestą Rytų Ukrainoje, o, pasak buvusio JAV jūrų pėstininko Troy Offenbecker, situacija čia yra šiurpi.

Offenbeckeris, kovojantis Ukrainos tarptautiniame legione, kurį sudaro užsienio kariai, „ABC News“ sakė, kad kai Ukrainos karys kovoja fronte Bachmute, jų gyvenimo trukmė yra tik maždaug keturios valandos.

„Padėtis gana bloga“, – sakė jis. „Daug aukų. Gyvenimo trukmė fronte yra apie keturias valandas“.

Offenbeckeris sakė, kad Bachmutas vadinamas „mėsmale“ dėl makabriškų scenų, o kautynes apibūdino kaip „chaotiškas“.

Kovos sustiprėjo Bachmute, nes Rusija nuo praėjusios vasaros nukreipė ten savo pajėgas, kad užgrobtų miestą. Tačiau, kaip ir daugelis kitų karo atvejų, Rusija sulaukė įnirtingo Ukrainos kariuomenės pasipriešinimo.

Tačiau Offenbeckeris nėra tikras, kiek laiko Ukrainos kariai galėtų išlaikyti miestą. Jis sakė televizijai „ABC News“, kad tiksi, kad taip lauktas Rusijos puolimas jau prasidėjęs, o jo dėmesio centre bus Bachmutas.

 

Abi pusės patyrėo didelių aukų.  Offenbeckeris sakė, kad Bachmute „be perstojo“ atakuoja rusai, o artilerija šaudydavo „visą dieną ir naktį“.

Markas Cancianas, išėjęs į pensiją JAV jūrų pėstininkų korpuso pulkininkas ir Strateginių ir tarptautinių studijų centro vyresnysis patarėjas, naujienų agentūrai „Newsweek“ sakė, kad mūšiai Bachmute primena Pirmąjį pasaulinį karą.

„Per Pirmąjį pasaulinį karą linija labai nejudėjo, bet buvo didžiulis abipusis abiejų pusių išvargimas“, – „Newsweek“ sakė Cancianas.

 

Cancianas sakė, kad jis ir kiti karo ekspertai manė, kad Rusijos puolimas „sprogs“, kai vieną dieną mūšio lauke viskas tylu, o kitą – „didžiulė ataka“. Tačiau jis sakė, kad tai nepanašu į Bachmutą ir kad Rusijos didesnis dėmesys šioje srityje yra bandymas palaipsniui didinti pastangas, o ne sprogstamą puolimą.

Jei Bachmutas būtų užgrobtas, tai būtų pirmoji didelė Kremliaus pergalė nuo praėjusios vasaros. Tačiau rusų laukia nemenka kova. Ukraina atlaikė daugelį Rusijos atakų su sąjungininkų šalių, tokių kaip JAV, pagalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(6)
(151)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: