Skelbiama šiurpi prognozė – kovo pradžioje Rusijoje gali įvykti neregėto masto „megakatastrofa“ (Video)  (3)

Pirmąją kovo savaitę Žemėje neatmetama 8,5 balo ir didesnio stiprumo žemės drebėjimo tikimybė, kuris ypač paveiks Rusijos Kamčiatką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų seismologas Frankas Hougerbitsas, numatęs  drebėjimus Turkijoje ir Sirijoje, lėmusius niokojančias pasekmes ir daugybę aukų, perspėja apie stiprų žemės drebėjimą, kuris Žemėje gali įvykti kovo pradžioje. 

Specialisto prognozėje, paskelbtoje SSGEOS „YouTube“ kanale, pažymima, kad 8,5 balo ir didesnio stiprumo „megadrebėjimas“ gali ypač paveikti Rusijos Kamčiatką. 

Jo teigimu, planetų kritinės geometrijos konvergencija, kuri įvyks laikotarpiu nuo kovo 2 iki 5 dienos, gali sukelti seisminį aktyvumą. 12 Žemės rutulio taškų galimas drebėjimas. Be Kamčiatkos, minima ir Japonijos šiaurė, vakarinė Ramiojo vandenyno dalis, Filipinai, Indonezija ir kitos vietovės. 

Specialistas pažymi, kad nesiekia nieko išgąsdinti, o tik nori perspėti apie didelių seisminių įvykių galimybę kritinės planetų geometrijos fone. 

Likus trims dienoms iki žemės drebėjimų Turkijoje ir Sirijoje, Hougerbitsas savo socialiniuose tinkluose paskelbė žinutę, kurioje perspėjo, kad „anksčiau ar vėliau šiame regione įvyks 7,5 balo žemės drebėjimas“.

 

Tuo pačiu metu kiti seismologai ir geologai vieningai tvirtina, kad mokslininkai šiuo metu nežino metodų, kurie leistų tiksliai prognozuoti trumpalaikes žemės drebėjimo prognozes. Žemės drebėjimo mechanizmas apima daugybę fizinių ir cheminių procesų, kurie nuolat kinta, todėl jis yra kuo nenuspėjamas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(9)
(54)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: