4 JAV prezidentus siūloma išsiųsti į kosmosą: kas vyksta?  ()

Nauja amerikiečių privačios įmonės idėja atrodo šiek tiek keistai, tačiau tikima, jog tokiu būdu galima išsaugoti JAV istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mirę Amerikos prezidentai, prisisekite saugos diržus! Norite to ar ne, važiuosite į kosmosą“, - rašo „IFLScience“.

Tiesą sakant, 1994 m. įkurta įmonė „Celestis“ kremuotus žmonių palaikus į artimą Žemės erdvę siunčia nuo 1997 m. Ši procedūra vadinama kosminiu laidojimu. Bendrovė jau daug metų iš eilės iškėlė palaikus į kosmosą kaip papildomą naudingą krovinį įvairiose nešančiosiose raketose. Tiesą sakant, į kosmosą siunčiami ne visi pelenai, o tik nuo 1 iki 7 gramų.

Nauja „Celestis“ idėja – orbitoje aplink Saulę į kosmosą specialiose kapsulėse išsiųsti buvusių JAV prezidentų Dž. Vašingtono, R. Reigano, J. F. Kenedžio ir D. Eizenhoverio DNR.

 

Šios kosminės laidotuvės turi įvykti pirmą kartą paleidžiant naująją Jungtinių paleidimo aljanso sunkiąją nešančiąją raketą „Vulcan“. Tiksli data dar nežinoma, bet tai turėtų įvykti 2023 metais.

„Celestis“ mano, kad toks skrydis leis sukurti savotišką kosmoso duomenų saugyklą, kurią kitose planetose apsigyvenusios ateities žemiečių kartos galėtų panaudoti tyrinėdamos JAV ir visos Žemės istoriją. Tai yra, šios ir galbūt kitos ateityje atsiųstos DNR gali tapti biologinės istorijos knygomis ateities kartoms, kurios migruos iš Žemės.

 

Pasak amerikiečių kompanijos atstovų, dabar mokslininkai tiria senovės žmonių DNR ir aiškinasi, kaip jie migravo iš žemyno į žemyną, taip ir būsimieji žemiečiai galės tirti žmonių keliavimą į kitas planetas.

Ateities žmonėms iš plaukų bus išgauta nemažas kiekis Amerikos prezidentų DNR, kuri bus patalpinta į specialias kapsules. „Celestis“ mano, kad šis skrydis pateks į istorijos knygas dėl istorinių asmenybių DNR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()