[ŽT] Ar „Nord Stream“ dar turi galimybę „atgimti“? Paaiškėjo Rusijos sprendimas  ()

Dujotiekiai „Nord Stream-1“ ir „Nord Stream-2“, kurių statybai Rusija išleido 17 milijardų eurų, bus ilgam laikui užkonservuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pusė nesiruošia remontuoti dujotiekių, sugadintų per praėjusį rudenį įvykusį sprogimą, praneša „Reuters“, remdamasi savo šaltiniais.

Du agentūros pašnekovai, susipažinę su Maskvos planais, patvirtino Rusijos Federacijos pasirengimą naikinti „Nord Stream“. Tuo tarpu kitas šaltinis teigė, jog dujotiekiai „palaidoti“. Dujos per „Nord Stream 1“ vamzdį nebuvo pumpuojamos nuo 2022 m. vasaros pabaigos, nuo tada, kai jis buvo uždarytas techninei priežiūrai.

Vėliau dujotiekis taip ir nebuvo pradėtas eksploatuoti dėl Vakarų ir Rusijos nesutarimų dėl antžeminės siurblinės įrangos. „Nord Stream 2“ savo ruožtu neveikė nė dienos: prieš pat Rusijos invaziją į Ukrainą Vokietijos valdžia atsisakė sertifikuoti šį projektą. Praėjusių metų rugsėjo pabaigoje abu dujotiekiai buvo smarkiai apgadinti per sprogimus.

 

Pašnekovai pastebi, kad Kremlius nemato perspektyvų pagerinti santykius su Vakarais, kas leistų grįžti prie „mėlynojo kuro“ tiekimo minėtais vamzdynais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: