„Curiosity“ Marse pirmą kartą užfiksavo kažką neįtikėtino! (Foto)  ()

Pasak agentūros, NASA marsaeigis „Curiosity“ pirmą kartą Marse užfiksavo „saulės spindulius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA teigimu, vaizdai buvo užfiksuoti vasario 2 d., o juose matyti, kaip saulėlydžio metu planetos atmosferoje sklinda saulės spinduliai. NASA pareiškė, kad tai pirmas kartas, kai Raudonojoje planetoje taip aiškiai užfiksuoti saulės spinduliai.

NASA „Twitter“ pasidalino vaizdais, kuriuos užfiksavo marsaeigis. Nuotraukoje raudonos ir žalios šviesos dėmės užpildo pilką dangų ant akmenuoto juodo kraštovaizdžio. Vaizdą užfiksavo roveris, kai saulė, besileidžianti virš horizonto, apšvietė debesis.

Sugauti „saulės spinduliai“ taip pat vadinami krepuskuliniais spinduliais, kurie yra kilę iš lotyniško žodžio „prieblanda“. Marsaeigis užfiksavo vaizdą atlikdamas debesų tyrimą.

 

Buvo manoma, kad debesys yra 60 kilometrų aukštyje ir yra sudaryti iš vandens ledo. Tačiau naujausiuose vaizduose matyti, kad debesys sklando didesniame aukštyje.

Sausio 27 d. marsaeigis taip pat užfiksavo spalvingą, plunksnos formos debesų struktūrą. Kai saulės šviesa apšvietė debesis, keli iš jų sukūrė vaivorykštę primenantį vaizdą (iridescence).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()