Putinas bijo visiško Rusijos žlugimo: skelbiama, ką Maskva daro su Tatarstanu  ()

Rusijos Federacijos valdžia atima iš Tatarstano suvereniteto ir nepriklausomybės likučius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija iš esmės nustoja būti federacija. Kremlius deda pastangas, kad iš šalyje esančių liaudies respublikų atimtų nepriklausomybės ir tapatybės likučius.

To pavyzdys yra Tatarstanas, praneša Dialog.UA.

Šių metų sausio 26 dieną Tatarstano valstybės taryba priėmė respublikos Konstitucijos pataisas, kurios atima iš jos paskutinius nepriklausomybės likučius. Nauja redakcija panaikina Tatarstano prezidento pareigas, nes Rusijos Federacijos diktatoriui Vladimirui Putinui svarbu, kad jis būtų vienintelis Rusijos Federacijos prezidentas.

Svarbu, kad iš Tatarstano konstitucijos buvo išbraukta frazė, jog respublika „atmeta smurtą ir karą“. Dokumentu panaikinta respublikos pilietybės samprata. Reikalavimas kandidatams į vadovaujamas pareigas be priekaištų mokėti totorių kalbą panaikintas.

 

Apskritai Maskva agresyviai naikina Tatarstano tapatybę ir suvereniteto likučius, faktiškai ištrindama visą tautą. Greičiausiai taip yra dėl Rusijos valdžios nuogąstavimų dėl šalies žlugimo. Šiuos nuogąstavimus neseniai išsakė aukščiausi valstybės pareigūnai: diktatorius Putinas ir jo „dešinioji ranka“ buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(22)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: