To dar nebuvo: penktos klasės mokinys Maskvos srityje susprogdino Amžinąją ugnį (Video)  ()

11-metis rusas susprogdino Amžinąją ugnį Možaisko mieste Maskvos srityje, pranešė „Telegram“ kanalas SHOT. Tai užfiksavo stebėjimo kameros, kurios vėliau nustatė „piktadarį“. Vaikas panaudojo automobilinį gesintuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amžinoji miesto ugnis yra netoli nuo Vaikų kūrybos namų. Vaikų įstaigos prižiūrėtoja budėjo, kai ją išgąsdino stiprus sprogimas iš lauko. Ji išbėgo į gatvę ir vietiniame parke išvydo tirštus dūmus virš Amžinosios ugnies penkiakampio. Ji iš karto iškvietė policiją. Užgesusiame gaisre specialistai aptiko miltelinį gesintuvą, kurio korpusas buvo suplėšytas nuo sprogimo. Gesintuvas buvo tokio tipo, kokį privalo turėti automobilių vairuotojai.

Kiek vėliau paaiškėjo, memorialą apgadino ne vairuotojas, o 11-metis vietinis mokinys, besimokantis penktoje klasėje. „Atlikus operatyvinį ir tyrimo darbą nusikaltėlis buvo nustatytas. Paaiškėjo, kad tai vietos gyventojas, gimęs 2011 m.“, – pranešė Maskvos srities policijos spaudos centras.

 

Policija rado berniuką jo namuose, kur jis gyveno su mama, vietinės kavinės kasininke. Kaip praneša vietos žiniasklaida, penktokas buvo atvesdintas į vietos pedagoginį kabinetą.

Nepilnamečiui padegėjui buvo liepta pasiaiškinti, iš kur gavo gesintuvą ir kodėl padėjo jį ten, kur neturėtų būti. Jo motinai buvo surašytas protokolas pagal 2006 m. Rusijos Federacijos APK 5.35 p., kai nepilnamečių tėvai ar kiti teisėti atstovai nevykdo savo įsipareigojimų dėl nepilnamečių auklėjimo ir švietimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(4)
(101)

Komentarai ()