Rusijos studentų laukia liūdnas likimas: skelbiama, ką reikia padaryti norint gauti diplomą (Foto)  ()

Pranešama, kad Maskvos studentams kartu su diplomais įteikiami šaukimai į karinės registracijos biurą. Tai vyksta tuo pat metu, kai Rusija, kaip pranešama, ieško 400 000 naujų karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomas Rusijos naujienų leidinys „Verstka“ praneša, kad Maskvos aviacijos institutas – gerai vertinamas universitetas, aprūpinantis inžinerijos absolventais Rusijos aviacijos ir kosmoso pramonę – atsisako duoti studentams diplomus, nebent jie sutiktų eiti į karinės registracijos biurą.

„Jie neišduoda diplomo, kol nepasirašau šaukimo eiti į karinės registracijos biurą. Karo komisaras sėdi tiesiog kabinete, kur išduoda diplomą“, – pasakoja vienas studentų.

„Kartu su diplomu reikalaujama iš karto pasirašyti sutartį. Tai tiems, kurie penkerius su puse metų studijuoja kaip specialistas. Jiems tai nerūpi, ypač Golovinskio karinės registracijos biurui, kuris neatmeta šaukimų net ir pasibaigus laikinosios registracijos galiojimui“.

Kitas absolventas, nuėjęs į karinės registracijos biurą, bet atsisakęs pasiūlymo sudaryti sutartį, pasakoja: „Bandoma, kad aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės pasirašytų sutartį. Ir įžūliai, tu ateini su šiuo šaukimu į karinės registracijos biurą ir iškart sako: eik ten ir pasirašyk sutartį“.

Pranešama, kad Rusija ieško 400 000 naujų savanorių („sutartinių“) karių, kurie pakeis daugybę žuvusiųjų per pirmąjį karo Ukrainoje etapą.

Tačiau aukštos kvalifikacijos inžinerijos absolventų verbavimas į karinę tarnybą turi akivaizdžių trūkumų – ne mažiau svarbu tai, kad jie ilgam atimami iš darbo rinkos ir tai dar labiau kenkia Rusijos ekonomikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(3)
(42)

Komentarai ()