„Sprogimas yra galingesnis nei HIMARS“. Ekspertas skelbia, kokią galingą dovaną gavo Ukraina (Video)  ()

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko paskelbė naujosios amunicijos, kurią Ukraina gali gauti iš sąjungininkų, charakteristikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sprogimas galingesnis nei HIMARS“. Didžiausią vertę Ukrainai sudaro ne Vakarų partnerių duodamų „MiG-29“, o JDAM tiksliųjų bombų skaičius, nes tai yra amunicija, kurią galima išmesti iš šių orlaivių.

Aleksandras Kovalenko pažymėjo, jog senas sovietinis orlaivis negalės pastebimai pakeisti situacijos fronte, tačiau kartu su jungtine tiesioginio puolimo amunicija tai bus visiškai kitas dalykas.

Aleksandro Kovalenko interviu „Espreso.TV“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

„Dar vienas įdomus klausimas, „MiG-29“ turi galimybę naudoti bombas. Ir kyla klausimas: ar jie gali efektyviai panaudoti JDAM išmaniąsias bombas šioje modifikacijoje, kurios turi galimybę sunaikinti objektus atstumu iki 70 km (toks šių bombų skrydžio nuotolis jas numetus)“, – karinių lėktuvų, kuriuos Ukraina gaus iš sąjungininkų, tema samprotavo ekspertas.

 

Aleksandras Kovalenko pabrėžė ir svarbų niuansą: „Tai didelio tikslumo bombos ir jų panaudojimą galima palyginti, pavyzdžiui, su laikotarpiu, kai turėjome M-142 HIMARS, o gavome labai tikslius raketinius ginklus.

Panašiai dabar galime gauti didelio tikslumo bombų, veikiančių tokiu pat atstumu kaip ir HIMARS, tačiau svarbiausia, kad JDAM bombos turi galingesnę sprogstamąją dalį, tai yra, sprogimas yra galingesnis nei HIMARS raketų, todėl jos bus pavojingesnės rusų okupantams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(1)
(116)

Komentarai ()

Susijusios žymos: