„Vykdė nežmoniškus kankinimus“. Chersono regione likviduotas kankinimų organizatorius  (1)

Žiniasklaidos duomenimis, kolaboranto automobilis buvo susprogdintas kovo 17 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai laikinai okupuotoje Chersono srities teritorijoje likviduotas Ukrainos išdavikas Serhijus Moskalenko, kuris buvo kankinimų organizatorius. Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato duomenimis, 1978 m. gimęs išdavikas buvo Nova Kachovkos gyventojas ir vietinės apsaugos firmos savininkas.

„Okupacijos metu jis kolaboravo su rusais ir gavo vadinamojo tardymo izoliatoriaus, kuriame buvo atliekami nežmoniški sugautų ukrainiečių kankinimai, vadovo pareigas“, – sakoma pranešime žiniasklaidoje.

2022 m. rugsėjį Chersono apygardos prokuratūra už akių Moskalenko pareiškė įtarimus dėl kolaboravimo – savanoriško darbo nelegalioje teisėsaugos įstaigoje, sukurtoje laikinai okupuotoje teritorijoje. Už tai gresia baudžiamoji atsakomybę. Na, bent jau grėstų, jei Moskalenko nebūtų sprogęs.

 

Ukrainiečiai neskuba teigti, kad Moskalenko mirtis yra organizuoto pasipriešinimo pavyzdys. Incidentas greičiausiai rodo gilius vidinius konfliktus tarp vietos kolaborantų ir okupacinės administracijos atstovų.

(83)
(2)
(81)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: