Netikėtas kriminalas: nukirsta ir pavogta į paplūdimį išplauto didžiulio reto ryklio galva (Video)  ()

Hempšyro paplūdimyje išplautas retas beveik 2 metrų ilgio ryklys, kuriam buvo nukirsta galva, praneša „The Guardian“. Biologai ir istorikai ragina ją grąžinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Anglijoje esančiame Hempšyro paplūdimyje buvo rastas 2 metrų ilgio ryklys. Nepaisant to, kad ryklys yra retos rūšies, mokslininkus nustebino kitas faktas – gyvūnas buvo be galvos.

Į krantą išplautas ryklys – aštriadantis smėlryklis. Ši griežtai saugoma rūšis gali užaugti iki 4 metrų ilgio ir sverti iki 289 kg. Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos duomenimis, šio tipo ryklių liko mažiau nei 250.

Istorikui Danui Snowui buvo pasiūlyta ištirti gyvūną. Tačiau jam dar neatvykus, galva, uodega ir pelekas buvo nupjauti ir paimti.

Sekmadienio rytą mokslininkas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė aistringą prašymą grąžinti ryklio galvą:

„Galva, uodega ir pelekas buvo pagrobti. Vakar vakare nuvykome saugoti ryklio mokslui. Tačiau pavėlavome! Prašau, prašau – jei turite galvą, susisiekite. Mokslininkai nori ją apžiūrėti, o tada ji bus jūsų.“

 

Yra žinoma, kad giliavandenis ryklys nėra agresyvus žmonių atžvilgiu, tačiau paprastai jis lankosi šiltesniuose vandenyse nei Jungtinės Karalystės pakrantės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: