Atsakymas į Vincento Sako pateiktą informaciją straipsnyje „Bet kuris Lietuvos maisto prekių parduotuvės jogurtas – sveikatai pavojingas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jemalas 2010-04-02 20:54
Man panašu į situaciją iš filmo "Thank You for Smoking" ten buvo maždaug : šitą mokslininką radome Vokietijoje, jis nuostabus, paneiktų ir gravitaciją Taip ji įrodė, kad tos bakterijos išgyvena skrandžio terpėje, bet vis tiek nematau nenuginčijamų įrodymų, kad jos tame jogurte išvis gyvena
bahuriux 2010-04-02 21:09
Abu staripsniai buvo prietempti prie "teisybes". Per menesi jei butu tu bakteriju tai tas jogurtas surugtu ir susmirstu. Naminis jogurtas gali isbuti saldytuve max 3-4 dienas paskui pasidaro rugstus, o paskui isvis sh. Nu ir kas kad nepasterizuoja (kuom as abejoju) bet prideda konservantu ir amen tom gerosiom bacilom. Del sudeties "ir kiti ingredientai" va cia ir yra inulinai ir kiti nereikalingi sh, viskas ieina i tuos "kiti ingredientai". Nu gerai tarkim nera inulino, bet tada 99% tikimybe, kad bus kitas vidurius laisvinantis sh. O kiek dar visokio gerio kuris zymimas E. Tai va nei vienas jogurtas kuris turi galiojimo laika daugiau nei savaite nera geras, nei naturalus, nei nekenksmingas.
cesar 2010-04-02 21:15
labau jau keistas siu tyreliu gamintojo susidomejimas straipsniu ir noras ji paneigti nezinau, man imones kurios maisto produkcija galima matyti per reklama kas valanda per tv, nekelia pasitikejimo kaip ale zalias produktas
Sev 2010-04-02 21:16
Ar mums turėtų būti ramiau, dėl to, kad kažkas jau susipažino su tyrimo rezultatais?
bumbumas 2010-04-02 21:24
Šitame straipsnyje vien teiginiai ir reklama. O praeitam straipsnį ir argumentų buvo.
Pavasarėlis 2010-04-02 21:35
Gal, kai tik pagamina, ten ir būna tos 10 milijardų bakterijų, bet kol iki parduotuvės nuveža, tai visos ir išmiršta, nebent čia kažkur Lietuvoje tuos jogurtus gamina ir per dieną nugabena iki parduotuvės, kuo labai abejoju...
ligonis 2010-04-02 21:37
bet parduotuvei paskaites keliu danone gaminiu etiketes neradau nieko kas minima praeitam straipsni. o ES produkcija yra gera tuo, kad yra reguliuojama. nzn istikro, atvirai pasakius p*, nevartoju danone
Riveter 2010-04-02 21:45
Pats dirbu masito pramoneje, todel zinau jog kaip "bahuriux" minejo viskas kas nenorima pamineti i ta lapeli su ale visais ingridientais irasoma tik "kiti ingridientai". Cia nei melas, nei tiesa. Galiu tiek pasakyti, cia kai tas anekdotas Kol netarnavau kariuomeneje, miegodavau ramiai - zinojau, kad kariuomene mus saugo... Kai tarnavau, miegodavau mazai - tas kareiviskas gyvenimas... Dabar isviso nemiegu - zinau, kas mus saugo. Tai galime ji perfomuluoti. Kol negamindavau jogurtu, valgidavau ramiai, nes nezinojau kaip gaminami, kai pradejau gaminti nebevalgau visai - nes zinau kaip jie gaminami.
kionig 2010-04-02 21:51
ot galetum nufilmuot ir siaip pafotkint kaip viskas daroma, tai sukompromituotum danone, ir padarytum paslauga kitiem rinkoje isigalioti. Aisku galima toki dalyka ir ne uz dyka prasukt.
Mitas 2010-04-02 21:51
Neskubėkite šalinti ankstesnės publikacijos. Reikia patikrinti jų minimus teiginius. Na kolegos komentatoriai, yra darbo.
Splatt 2010-04-02 21:52
Kažkaip šis straipsnis nekelia pasitikėjimo.
taskaz 2010-04-02 22:00
Tikrai panelė Renata Grikšelytė galėjo labiau pasistengti įtikinti, kad anksčiau publikuotas straipsnis nieko vertas, kažkaip tas pats per tą patį, į sudėtį kažkas įeina, kažkas ne.. kai nesamones valgai nesamone ir gert reikia, kad sutvarkytų skrandį :)
mnv 2010-04-02 22:10
man sitas labiau patinka, negu "ziniuonis" viska zinantis apie jogurta, daug "moksliniu tyrimu" su juo dares
Crus 2010-04-02 22:19
ir uztampytu po teismus ta zmogeli taip, kad liktu be cento ir nezinotu kas nutiko. kiekvienas isidarbindamas i bet koki rimtesni darba pasiraso sutarti kur visada buna punktas del gamybos ar siaip komerciniu paslapciu neatskleidimo. kas del straipsnio tai man siek tiek sypsena sukele visu tu mediku pavardziu paminejimas - primena farmacininkus
KarolisS 2010-04-02 22:42
Bet pasitikėjimą kelia kažkokio neaiškaus žmogaus straipsnis su garaže atliktu eksperimentu? Mitas teisingai pasakė: norit tiesos, kartojat eksperimentus. Oficialiu straipsniu pasitikėt neverta, nes jo rašytojas yra suinteresuotas, kad jis gintų jo kompaniją, tuo tarpu pasitikėt kažkokio neaiškaus žmogaus straipsniu, kuris neva atliko eksperimentą pas save garaže, pasitikėt dar absurdiškiau. Aišku, priklauso nuo to, kas Jums atrodo patikimiau - garaže bet kaip atliktas (arba ne) eksperimentas (kas, beje, delfistam, kurių čia daugėja, atrodo baisiai patikimai) ar kelių didžiausių mokslinių laboratorijų atlikti ir pakartoti eksperimentai. Bet kuriuo atveju, jei nori pats įsitikinti, turi atlikti eksperimentą - tai nėra sunku atlikti netgi namų sąlygomis. Pirmyn.
Splatt 2010-04-02 22:55
Nei vienas iš straipsnių man pasitikėjimo nekelia. Aš jogurto nevartoju, nes dauguma prekių parduotuvėje atrodo tiesiog nesveikos.
StN 2010-04-02 22:57
Egzistuoja trys melo rūšys: melas, geras melas ir statistika. Autorius: Benjamin Disraeli Nėra nieko tik balto arba juodo.
immortallt 2010-04-02 22:58
Crus, is dalies tu labai teisus, bet jei linkes rizikuoti esi, tai galetum remiantis kitu istatymu issisukti, skamba kazkas panasiai i tai, kad jei imone nuslepia tikraja informacija nuo vartotoju/klientu ir ypatingai jei nuslepia zalingus dalykus, darbuotojas net turetu apie tai pranesti. Nepamenu kur jis yra ar kaip parasytas, tiesiog seminare apie autorines sutartis ir panasius dalykus buvau ir ten apie tai kalbejo.
Riveter 2010-04-02 23:03
Pirma as nedirbu danone, tik sakiau jog dirbu maisto pramoneje. Taciau visur yra tas pats. Kas gaminama masiskai, niekad nebus sveika. O del pafilmavimo, tai lekciau greiciau is darbo nei suprasciau kas atsitiko. Nes i darbo vieta negalima nestis absoliuciai jokiu daiktu, nei metaliniu pinigu, tai ka kalbeti apie telefonus ar kameras. Yra dar ir tokios vietos i kurias as nelabai galiu eiti, nes tai neieina i mano darba ir t.t.
Donceponse 2010-04-02 23:07
Eilinį kartą "Danone" ar kaip jis ten vadinasi susimovė su savo bandymais paneigti akivaizdžią tiesą. Gėėėda...